Anlık Bildirim

Tesla'nın ilk çeyrekteki zararı beklentileri aştı

2019'un ilk üç ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Tesla, bu dönemde 702 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Şirketin ilk üç aydaki geliri bir önceki çeyreğe göre yüzde 37 düştü.

Tesla'nın ilk çeyrekteki zararı beklentileri aştı Tam Boyutta Gör

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, şirketin 2019 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Tesla ilk çeyrekte beklenenin üzerinde zarar etti.

Tesla’nın ilk çeyrekte zarar açıklaması zaten uzmanlar tarafından beklenen bir durumdu. Daha önce ortaya çıkan bir habere göre Wall Street, Tesla’nın ilk üç aylık süreçte 5.78 milyar dolar gelir elde etmesini ve hisse başına 1.21 dolar zarar açıklamasını bekliyordu. Tesla’nın açıkladığı rakamlar iki tarafta da beklenenin altında kaldı. ABD’li üretici ilk çeyrekte 4.5 milyar dolar gelir elde ederken, hisse başına 4.10 dolar zarar etti.

Tesla'nın net zararı 702 milyon dolar

Bu değerler ışığında Tesla’nın 2019’un ilk üç ayındaki net zararı 702 milyon dolar. Ayrıca şirketin gelirlerinin bir önceki çeyreğe göre yüzde 37 azaldığı görülüyor. Uzmanlar, Tesla’nın zararını Ocak ayından itibaren yarıya düşürülen 7,500 dolarlık vergi indirimine bağlıyor. Ayrıca Porsche, Audi ve Mercedes gibi köklü üreticilerin elektrikli otomobil pazarına girmesiyle oluşan rekabet ortamı da başka bir neden olarak gösteriliyor.

Tesla'ya göre zararın nedeni ertelenen teslimatlar 

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla ise gelirindeki bu büyük düşüşün sebebi olarak Model 3 teslimatlarındaki gecikmeleri ileri sürdü. Model 3’ü Avrupa ve Çin’de satışa sunan şirket, talebi karşılamakta büyük sıkıntı yaşadı. Müşteriye teslim etmediği araçtan gelir elde edemeyen şirket, dolayısıyla beklenenin üzerinde zarar etti. Tesla CEO’su Elon Musk, açıkladıkları zarara rağmen şirketin önümüzdeki dönemlere ilişkin beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5024 kez okundu.
17 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, tesla gelir ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim