Anlık Bildirim

Toshiba ve WD NAND üretim tesislerinde elektrik kesintisi, verimlilik düştü

Global NAND üretiminin yüzde 35’ini karşılayan Japonya Yokkaichi tesislerinde elektrik kesintisi yaşandı ve 15 Exabyte civarında NAND kaybı oldu. Fiyatlar artabilir.

Tam da NAND bellek ortalama fiyatlarında düşüşün daha da devam edeceği tahminleri yapılırken Japonya’da kötü bir haber geldi. Toshiba ve Western Digital NAND üretim tesislerinde yaşanan elektrik kesintisi verimliliği etkilemiş durumda.

Fiyatlar yükselebilir

Toshiba ve Western Digital bilindiği üzere Japonya Yokkaichi tesislerinde ortak NAND üretimi yapıyor. 15 Hazian tarihinde tesislerde yaşanan 13 dakikalık elektrik kesintisi üretimin durmasına neden oldu. Sonrasında üretim başlasa da verimlilik düştü.

Gelen bilgilere göre WD kesinti sırasında 6 Exabyte NAND üretim kaybına uğradı. Toshiba ise 6.-9 Exabyte arasında üretim kaybı bekliyor. Bu tesis tam kapasite üretim yapıyordu ve yeniden eski kapasiteye ulaşması Temmuz ortalarını bulacak.

Yokkaichi tesisleri dünya NAND üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Tesiste 6 fabrika ve Ar-Ge merkezi yer alıyor. Yaşanan kesinti sonrasında hali hazırda talepten fazla olan üretimin düşüp düşmeyeceği bilinmiyor ancak fiyatlar etkilenecek. Şu an anlaşmaları yapılmış olan 2019 yılı sonuna kadar NAND siparişleri bittikten sonra 2020 yılı için fiyatların gözden geçirileceği ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4220 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toshiba, toshiba yokkaichi ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim