Anlık Bildirim

Toshiba’nın yonga bölümü için teklifler artıyor

Satışı adeta yılan hikayesine dönen Toshiba’nın bellek bölümü için tekliflerin miktarı yükselmeye devam ediyor. Bain Capital ortaklığı çıtayı 22 milyar dolara çıkardı.

Western Digital ile olan anlaşmazlığını çözemediği için yonga bölümünü bir türlü elinden çıkaramayan Toshiba’ya bununla birlikte daha yüksek teklifler gelmeye başladı. Potansiyel alıcılar büyük fırsatı kaçırmak istemiyor.

Alıcı çok çözüm yok

Bellek sektöründe ikinci büyük olan Toshiba yükselişini sürdürüyor. Bu bakımdan bellek bölümü çok değerli. Ne var ki Westinghouse iştirakinin nükleer enerji sektöründe 9 milyar doları batırması işleri bir anda tersine çevirdi. Üzerine bir de yolsuzluk soruşturmaları eklenince mali sıkıntılar da kaçınılmaz oldu.

Toshiba geçen mali yılda zarar açıklamıştı. Mart ayında sona erecek 2017 mali yılında da zarar açıklarsa Tokyo Borsası’ndan çıkarılacak. Bu bakımdan acil nakite ihtiyacı var. Bellek bölümü de bu yüzden satışa çıkarılmıştı.

[bkzdh=93621

Hali hazırda bellek bölümü için Apple’ın da dahil olduğu pek çok konsorsiyum var. Bunlardan en iddialısı SK Hynix, Apple, Toshiba, Bain Capital ve Japon yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyum. Durumu yeniden gözden geçiren konsorsiyum teklifini 22.3 milyar dolara çıkardı.

Bain Capital liderliğindeki konsorsiyumun haricinde iki konsorsiyum daha var. Bir tanesi Foxconn liderliğinde Dell ve Kingston gibi devlerin katıldığı, diğeri ise yine Japon yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyum. Şu an en yüksek teklifi Bain Capital ortaklığı verdi. Ayrıca Western Digital de kendisi bir teklif vermiş durumda.

Toshiba teklifler için son kararını veremedi zira WD ile arasındaki anlaşmazlığı halletmek zorunda. Bu bakımdan kesin bir tarih yok. Zaman kaybının faaliyetlere etki etmesini istemeyen firma Japonya’da yeni bir depolama belleği üretim tesisi için plan yapmaya başladı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim