Anlık Bildirim

Touch ID, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ile aşılabiliyor

Touch ID, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ile aşılabiliyor

Apple'ın iPhone 5S modeli üzerinde kullandığı parmak izi okuyucu Touch ID teknolojisi, beraberinde pek çok tartışmayı da getirdi. Önce güvenliği aşana para ödülü ile gündeme gelirken, bu kez de fotoğrafla taramanın aşılabilmesi gündemde.

Daha önce Google'ın Android 4.0 ile birlikte sunduğu yüz tanıma kilidinin bir fotoğraf ile aşılabildiği videolarla ispat edilmişti. Bu kez de Touch ID bir parmak izi fotoğrafı ile aşılabiliyor.

Chaos Computer Club adlı bir biyometrik hack ekibi, yüksek çözünürlüklü parmak izi fotoğrafı ile Touch ID taramasını aştı ve bunu da bir video ile kanıtladı. Ekip Touch ID teknolojisinin aslında diğer parmak izi okuyuculardan pek bir farkı olmadığını belirtiyor. Ancak Touch ID daha yüksek çözünürlükte tarama yapıyor.

Hack işlemi evde hazırlanacak fotoğraflarla yapılabiliyor. Bunun için 2400 dpi ve üzeri çözünürlükte fotoğraflar kullanılması gerekiyor. Ekip bu tür sistemlerin güvenlik aşamaları için kullanılmasını tavsiye etmiyor. Apple'ın bu açığı bir güncelleme ile giderip gidermeyeceği bilinmiyor. Şimdi merak edilen konu ise ekibin para ödülünü alıp alamayacağı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2400 kez okundu.
47 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
touch id, uygulama haber
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim