Anlık Bildirim

TouchWiz arayüzüne Vulkan desteği

Son dönemin popüler grafik arabirimlerinden olan Vulkan, Samsung’un emektar kullanıcı arayüzü TouchWiz’e destek olmaya geliyor. Bu sayede önemli performans artışları yaşanacak.

Yıllardır Samsung telefonlarında özellikle TouchWiz arayüzünün hantallığı eleştiri konusu olmuştur. Firma, uzun çalışmalar sonucunda kullanıcı arayüzü üzerinde önemli optimizasyonlar yaptı ve daha hafif bir hale getirdi. Eskisinden çok daha hızlı çalışan TouchWiz arayüzü, şimdi önemli bir desteğe daha kavuşuyor.

Khronos Grubu’nun yakın zamanda duyurusunu yaptığı Vulkan teknolojisi, bilindiği gibi grafik birimlerine doğrudan erişim sağlayarak, geliştiricilerin daha etkili ve verimli yazılımlar ortaya çıkarmasını sağlıyor. Vulkan ilk etapta oyun odaklı bir teknoloji olarak benimsenmişti ancak standart yazılım tarafında da işe yarayacak.

SDC 2016 konferansında bir duyuru yapan Samsung, emektar TouchWiz arayüzünü Vulkan desteği ile güçlendireceğini açıkladı. Vulkan desteği ile birlikte, TouchWiz arayüzü hem performans açısından gelişecek hem de enerji tasarrufu sağlayacak.

Firmanın yaptığı testlere göre, Vulkan destekli prototip TouchWiz arayüzü sayfa kaydırma gibi işlemlerde Open GL ES standardına göre yüzde 6.4 daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca uygulama menüsünün açılışında da yüzde 5.76 daha fazla enerji tasarrufu söz konusu. Bunlar hali hazırda prototip değerler. Nihai sürümde bu değerler biraz daha gelişecektir.

Yüzde 6 enerji tasarrufu küçük bir rakam gibi görünse de, 3600mAH kapasiteli bataryaya uygulandığında, yaklaşık olarak 40 dakikalık bir kullanım süresi artışı elde ediliyor. Bunun daha da gelişeceği düşünüldüğünde, gerçekten önemli bir rakam.

Google da, Android N önizleme sürümlerine işletim sistemi seviyesinde Vulkan desteğini eklemişti. Bu bakımdan Android ekosisteminin yakın geleceğinde Vulkan temelinde çalışan arayüzlere ve uygulamalara daha sık rastlayacağız gibi görünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7496 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung touchwiz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim