Anlık Bildirim

Toyota'nın insansı robotu T-HR3, 5G ile donatıldı

Japon otomotiv devi Toyota, geliştirdiği insansı robot T-HR3'ün beşinci nesil mobil iletişim teknolojisi olan 5G denemelerini başarıyla geçtiğini açıkladı. Robot 10 km mesafeden kontrol edilebilecek.
Otomotiv devlerinden Toyota'nın uzun bir süredir geliştirdiği insansı robotu T-HR3 geçtiğimiz günlerde önemli bir güncelleme aldı. Robot sanal gerçeklik teknolojisi ile 10 km mesafeye kadar kontrol edilebilmesi için 5G desteği ile donatıldı.

Fuar'da görücüye çıkacak

T-HR3'e 5G teknolojisi entegre edilmeden önce menzilin sınırlandırılması gerekiyordu. Ancak Toyota, 5G desteği ile bu sınırı yükseltti ve VR destekli kontrolörler sayesinde robot 10 km mesafelik bir alanda uzaktan kontrol edilebiliyor. Şirket T-HR3'ü evler ve sağlık kurumları için insanlara yardım amaçlı geliştirdiğini belirtiyor.
Toyota, insansı robotu T-HR3'ü 6 Aralık tarhinde Tokyo Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılacak olan DoCoMo Open House etkinliğinde halka tanıtmayı planlıyor. Robotun nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız yukarıdaki videoya göz atabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim