Anlık Bildirim

Siber saldırıya uğrayan Dell, müşteri şifrelerini sıfırladı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Dell, Kasım ayında yaşadığı veri ihlali olayının ardından tedbir amacıyla müşterilerinin şifrelerini sıfırladığını açıkladı.
Teksas merkezli bilgisayar üreticilerinden Dell, Kasım ayı başında gerçekleşen bir siber saldırıyı açıkladı ve tedbir olarak müşterilerinin şifrelerini sıfırladığını duyurdu. Gelelim bu siber saldırının detaylarına...

9 Kasım'da saldırıya uğradık 

Dell, 9 Kasım 2018 tarihinde müşteri bilgilerinin yer aldığı sunucuya bir saldırının yapıldığını açıkladı. Şirket her ne kadar müşteri verilerinin sızdığına dair bir kanıt bulamadığını iddia ettiyse de, bunun gerçekleşebileceğini kabul ediyor. Veri hırsızlığından etkilenen müşterilerinin şifrelerini sıfırlayan şirket, çok aşamalı bir kimlik doğrulama süreci tasarladı.
Bundan böyle artık tüm Dell kullanıcıları, dell.com sitesini ziyaret edip hesaplara ulaşmaya çalıştıklarında, şifrelerini yeniden oluşturmaları gerekecek. Dell yetkilileri, siber saldırı konusunda araştırmalara başladıklarını ve konuyu polise intikal ettirdiklerini de belirtiyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim