Anlık Bildirim

Trump'tan Harley Davidson'a tehdit: "Bu onlar için sonun başlangıcı olur"

Dünyaca ünlü motosiklet üreticisi Harley-Davidson ve Trump arasındaki gerilim tırmanıyor. Avrupa'ya yönelik üretimini yurt dışına taşıma kararı alan üretici, Trump'ın eleştiri oklarının hedefi oldu.

Trump'tan Harley Davidson'a tehdit: 'Bu onlar için sonun başlangıcı olur' Tam Boyutta Gör
 

Harley-Davidson ve Trump arasındaki gerilim git gide tırmanıyor. ABD merkezli motosiklet üreticisi, uygulanan tarifeler nedeniyle Avrupa pazarına yönelik üretimini yurt dışına taşıma kararı almıştı. Şirketin bu kararı Trump’ı çok sinirlendirdi. Trump, Twitter hesabı üzerinden Harley-Davidson’a uyarılarda bulundu.

Dünyaca ünlü motosiklet üreticisi Harley-Davidson, Avrupa’ya yönelik gerçekleştirdiği üretimin Avrupa Birliği ile yaşanan krizden etkilenmemesi için üretimini ABD dışına çıkarma kararı aldığını bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada motosikletlere uygulanan gümrük vergisinin yüzde 6’dan yüzde 31’e çekildiği, bu nedenle motosikletlerin maliyetinin 2 bin 200 dolar artacağı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın bu karara tepkisi ise oldukça sert oldu. Twitter hesabından Harley-Davidson’un bu kararını eleştiren Trump, tepkisini şu sözlerle dile getirdi; “Harley-Davidson’ın tüm şirketler arasında beyaz bayrak açan ilk şirket olması beni şaşırttı. Onlar için büyük bir savaş verdim. Sonuçta AB’ye sattıklarının vergisini onlar ödemeyecekler. Vergiler Harley için yalnızca bahane, sabırlı olun!

"Hiç görülmemiş şekilde vergilendirilirler" 

Tepkisini bu sözlerle dile getiren Trump, bir sonraki tweet’inde üslubunu daha da sertleştirerek Harley-Davidson’u adeta tehdit etti. Trump, “Bir Harley-Davidson asla başka bir ülkede üretilmemelidir, asla! Çalışanları ve müşterileri bu karardan dolayı onlara çok kızgın. Eğer üretimi taşırlarsa bu karar onlar için sonun başlangıcı olacak. Daha önce hiç görülmemiş şekilde vergilendirilecekler!” sözleriyle Harley-Davidson’un bu kararından vazgeçmesini istedi.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9994 kez okundu.
33 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avrupa birliği, trump ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim