Anlık Bildirim

Türk Telekom’a borçları için verilen süre doldu: Şimdi ne olacak?

Türk Bankacılık tarihinin en büyük kredilerinden birini alan Türk Telekom’a borçların ödenmesi için verilen süre Eylül sonu itibariyle doldu. Peki şimdi ne olacak? İşte konuya dair tüm detaylar:

Türk Telekom’a borçları için verilen süre doldu: Şimdi ne olacak? Tam Boyutta Gör

2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom’un %55’lik hissesi, 6.614 milyar dolar karşılığında Lübnanlı Öger Telekom’a satılmıştı. Satış sonrasındaki ilk dönemde ödemelerde herhangi bir sorun olmasa da çatı şirketin inşaat işlerindeki problemler, Türk Telekom için de mali sorunları beraberinde getirdi.


Türkiye’deki bankalardan aldığı 4 milyar 750 milyon dolarlık kredi taksitlerini ödeyemeyen şirkete hazine en son Eylül sonu olarak bir süre verilmişti. Gerek Başbakan gerekse Ulaştırma Bakanı tarafından yapılan gereğini yaparız söylemleri, şirketin el değiştirebileceği şeklinde yorumlanıyor.


Türk Telekom’un kredi borçlarında hazine garantisi bulunuyor. Yani bankaların olası bir sorunda muhatabı hazine olacak ve paralarını zaten alacaklar. Hazine de bunun sonucunda bir yaptırım uygulayacaktır ancak o yaptırımın ne olacağı şu an tam bir muamma. Türk Telekom’un iddia edilen borç miktarının 50 milyar lira seviyesini aştığı iddialar arasında.


2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom ile ilgili çok fazla bilinmezlik var. Özellikle tüm mal varlığı ile özelleştirilen şirketin bugün muhtemel bir el değişikliği, el koyma veya yönetim kurulu değişikliği -artık adına her ne denirse- durumlarına uğramasında doğal olarak çıkacak fatura da ülkeye kesilmiş olacak. Umarız borç yükü tahmin edilen veya konuşulanlar kadar büyük değildir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23863 kez okundu.
154 kişi, toplam 159 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, türk telekom ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim