Anlık Bildirim

Türk geliştiriciden dünyanın ilk IoT tabanlı çay demleme makinesi

Swartea isimli yerli girişim tarafından dünyanın ilk IoT tabanlı akıllı çay demleme makinesi kullanıma sunuldu. Swartea IoTea ile uzaktan çay doldurabiliyor ve dem miktarını ayarlayabiliyoruz.

Türk geliştiriciden dünyanın ilk IoT tabanlı çay demleme makinesi Tam Boyutta Gör

Dünyanın ilk nesnelerin interneti (IoT) tabanlı akıllı çay demleme otomatı, teknoloji ile çay keyfini birleştiriyor. Swartea isimli yerli girişim şirketi tarafından üretilen akıllı çay demleme otomatı, internet üzerinden diğer nesneler ile iletişim kurabiliyor.

Swartea IoTea ile doğrudan makine üzerinden online ödeme yapılabiliyor ve ücretsiz kullanım amacıyla konumlandırıldığında çay tüketimi takip edilebiliyor. Ödeme seçeneği olarak kredi kartı, yemek kartı, madeni para, BKM Express, IBeaco, QR kod ve NGC teknolojileri ile ödeme yapılabiliyor. Bu sayede çay satış amacıyla da kullanılabiliyor.

Doğrudan damacanadan su alabilen cihaz, şebeke suyuna da bağlanabiliyor. Cihazda Dahili Wi-Fi ve 4G alıcı bulunuyor. Intel işlemci, Azure bulut teknolojisi ve CISCO ağ mimarisi kullanılıyor.

Dem miktarını ayarlayabilme

Cihaz üzerinde bulunan ekrandan bardak büyüklüğünü ve dem miktarını ayarlayabiliyoruz. Aynı işlemi mobil uygulamadan da yapabilmek mümkün. Dem miktarı belirlendikten sonra bardak sensörü, bardağın koyulduğunu algılıyor ve otomatik olarak çayı dolduruyor.

Bayatlamaya dayalı çay israfını önleyen asansör sistemi ve temizlenebilir cam demlik haznesi ile SwarTea IoTea, hijyen açısından da avantaj sunuyor. Firmanın açıklamasına göre çayın tazeliğini 6 saat boyunca koruyabiliyor.

Çay tüketimine dair kullanım istatistikleri

Cihazın ekranını ve dış kaplamasını kurumsal kimliğe göre tasarlayabiliyor hatta ekranda oynayan videoyu uzaktan değiştirebiliyoruz. Raporlama sistemi sayesinde kullanımına dair istatistikleri infografik verilerle takip edebiliyor, cihazın durumunu görüntüleyebilir ve cihaz ayarlarını değiştirebiliyoruz.


Kalabalık ortamlarda semaver benzeri çay makineleri yoğun bir şekilde kullanılıyor. Swartea firmasının bu girişimi vadettiklerini yapabiliyorsa pek çok kurumsal firmanın dikkatini çekecektir. Makineyi kullanacak firmanın kurumsal anlamda prestij kazanmasını sağlayabilir.

Nesnelerin interneti (IoT) tabanlı, yani birbiri ile iletişim kurabilen cihazlar şimdiden hayatımızda yer almaya başladı. Gün içerisinde sık sık kullandığımız ve kullanırken rutin işlemleri yaptığımız çay makinesi tarzı makinelerin uzaktan yönetilebilmesi hayatımıza büyük kolaylık sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6631 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iot, nesnelerin interneti ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim