Anlık Bildirim

Türk geliştiricilerin gerçek zamanlı konum paylaşma uygulaması: Tosbaa

Türk geliştiricilerin gerçek zamanlı konum paylaşma uygulaması: Tosbaa
Türk geliştiriciler tarafından Android platformu için hazırlanan Tosbaa adlı gerçek zamanlı konum paylaşma uygulamasını sizler için denedik.

Tosbaa'yı kullanan arkadaşlarınızla konumunuzu paylaşmaya başlamadan önce WhatsApp'da olduğu gibi telefon numaranızı kullanarak sisteme kayıt olmanız gerekiyor. Sonrasında ise, servisi kullanan arkadaşlarınızın konumunu ve konumunuzu ortak bir harita üzerinden takip edebiliyorsunuz. 

Sade bir arayüze sahip olan uygulamada Harita, Arkadaşlarım ve Ayarlar olmak üzere 3 ana menü yer alıyor. Uygulamayı açtığımızda bizleri karşılayan Haritalar menüsünde konum bilgimizi ve arkadaşlarımızın konum bilgilerini görüntüleyebiliyoruz. Bu menüde takip etmek istediğimiz arkadaşlarımızı Arkadaşlarım menüsünden seçebiliyoruz. Arkadaşlarım menüsünü kullanarak uygulamayı rehberde yer alan arkadaşlarımıza da tavsiye edebiliyoruz. Ayarlar menüsünde ise, uygulamanın konum bilgimizi arka planda paylaşması için gereken izni veriyor ve bu işlemin hangi aralıklarla yapılacağını belirliyoruz.

Tosbaa, iyi işleyen basit ve kullanışlı bir uygulama. Ancak, bazı önemli eksiklikleri de yok değil. Tosbaa'nın geliştirici ekibinin arayüzü biraz daha göze hoş gelen bir hale getirmesi gerekiyor. Tosbaa, her ne kadar WhatsApp gibi kendi ekosistemini yaratmaya çalışsa da, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar üzerinden konum bilgisi paylaşmamıza izin vermiyor. Bu da, şu an için oturmuş bir kullanıcı kitlesine sahip olmayan Tosbaa'nın eksik yanları arasında yer alıyor.

Eksikliklerine rağmen, genel anlamda başarılı bir uygulama olan Tosbaa, Android 2.2 veya üzeri yazılıma sahip olan cihazlarda çalışıyor. Şu an için herhangi bir reklam veya paralı içeriğin yer almadığı uygulama tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Tosbaa'ya aşağıdaki Google Play bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2181 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim