Anlık Bildirim

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu kendi yaptığı 4.5G hız testi sonucunu paylaştı

Ülkemiz de artık 4.5G teknolojisi için son viraja girdi. Turkcell genel müdürünün yaptığı paylaşım ise yeni teknoloji ile ulaşılabilecek hızlar hakkında fikir veriyor.
1 Nisan 2016 tarihinden itibaren ülkemiz yeni gsm teknolojisi olan 4G ile tanışmaya hazırlanıyor. Operatör şirketleri de kullanıcılara 4.5G olarak adlandırılan hızlı servisi sunabilmek için son hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Yeni teknoloji ile birlikte operatör tarafından da rekabet kızışacak gibi görünüyor. Ülkemizde hizmet veren üç ana operatör (Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone) de hem ulaştıkları yüksek hızlar hem de tarifeler ile kullanıcıları kendisine çekmeye çalışacak.

Son kullanıcıların hangi hızlara ulaşabileceği ise uzun bir süredir merak konusuydu. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun paylaştığı 4.5G testi ise bu konuda kullanıcılara fikir verebilir. Testi kendisi gerçekleştiren Terzioğlu, 4.5G teknolojisi ile 275 Mbps indirme ve 44 Mbps yükleme hızlarına ulaşabilmiş. Hız ölçümünden oldukça memnun olan yönetici yeni teknolojiden "kablosuz fiber internet" olarak bahsediyor.
Tabi ki bu hızlara ulaşabilmek için akıllı telefonunuzun 4G teknolojisine destek vermesi ve modem seviyesinde bir kısıtlama yaşamaması gerekiyor. Bazı akıllı telefonlar 4G uyumlu olsa da modemin el verdiği seviyede (örn: 100-150 Mbps) internet hizmeti alabilecekler.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10176 kez okundu.
75 kişi, toplam 82 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, 4.5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim