Anlık Bildirim

Uber, Orta Doğulu rakibi Careem'i 3.1 milyar dolara satın aldı

Uber, Orta Doğu'da faaliyet gösteren ve en büyük rakiplerinden biri olan Careem şirketini satın aldığını duyurdu. 3.1 milyar dolarlık bu satın almanın detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
Uber'in bir süredir Orta Doğulu rakibi Careem'i satın almak istediği haberleri ortada dolaşıyordu. Beklenen oldu ve 14 ülkede ve 100'den fazla şehirde faaliyet gösteren şirket, 3.1 milyar dolara Uber'e satıldı.

Türkiye'de de hizmet veriyor

Bloomberg'ün haberine göre son yıllarda Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan Dubai merkezli ulaşım ağı şirketi Careem artık Uber'e katıldı. Orta Doğu'daki en büyük teknoloji anlaşmalarından biri olduğu belirtilen bu satın alma, Uber CEO'su Dara Khosrowshahi döneminin de en önemli anlaşması oldu.
30 milyonun üzerinde kullanıcısı olan Careem, Türkiye'de de hizmet veriyordu. Uber bu satın alma işlemiyle beraber pazar payını genişletirken, en büyük rakiplerinden birini de kendi bünyesine katmış oldu. Satın alma işleminin Uber'in halka arz sürecini ise yavaşlatması beklenmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim