Anlık Bildirim

Ubuntu akıllı telefonu detaylanıyor : En hızlı işlemci, safir ekran, 128GB depolama

En popüler Linux dağıtımı olarak kabul edilen Ubuntu'nun mobil platformlara yönelik olarak hazırladığı Ubuntu Phone adlı dokunmatik odaklı yeni işletim sisteminin ardından, ilerleyen dönemlerde bir akıllı telefonun da müjdesi verilmişti.

Geliştirici Canonical Vakfı, beklenen akıllı telefonu duyursa da işin üretim kısmı biraz ilginç bir yolla yapılacak. Vakıf Ubuntu Edge adını verdiği akıllı telefonu için mobil teknolojilerin Formula 1'i tabirini kullanıyor ve Indiegogo platformunda bir bağış kampanyası başlatmış durumda.

Vakfın tepe yöneticisi Mark Shuttleworth, Ubuntu Edge ile çığır açacak yeni bir teknolojiye imza atmak istiyor. Donanımın yanında cihazın yazılım olarak da önemli geliştirmeler sunması planlanıyor.

Ubuntu Edge akıllı telefonunda 4.5 inçlik bir ekran yer alacakken piksel yoğunluğu için renk veya parlaklık kalitesinden ödün verilmeyecek. Bu da 720p çözünürlüğü gerektiriyor. Ekranda dayanıklılık anlamında safir panel teknolojisi kullanılacak.

Modelde mümkün olan en hızlı çok çekirdekli işlemci yer alırken, en az 4GB RAM ve 128GB depolama kapasitesi bulunacak. Masaüstü ve mobil tecrübeyi biraraya getirecek Ubuntu, bu bakımdan daha fazla RAM ve depolama kapasitesine ihtiyaç duyacak. Batarya ise daha fazla ve uzun süre enerji sağlanması adına silikon anot ile güçlendirilmiş Li-Ion teknolojisi kullanacak.

8MP çözünürlükte arka kamera, 2MP çözünürlükte ön kamera, çift bant WiFi, çift bant LTE, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, pusula, HD hoparlör, çift mikrofon, 9mm kalınlık gibi diğer özellikler mevcut.

Ubuntu Edge, platformdaki en büyük bağış kampanyalarından birisini başlatmış durumda. 1 ay içerisinde 32 milyon dolarlık bağış toplaması gereken Ubuntu Edge, şu ana kadar 2.5 milyon dolar elde etti. Proje eğer sona ererse bağış platformlarındaki en büyük meblağlardan birisine ulaşacak ve Mayıs 2014'te dağıtıma başlayacak. En az 600$ bağış karşılığında Ubuntu Edge hediye edilecek.

Canonical'ın finansör arayışları için zaman harcamak yerine bağış platformları ile süreci hızlandırmak istediği görülüyor. Ubuntu Edge'in proje gerçekleştiği takdirde gelecek yılın en çok ses getiren modellerinden biri olacağına şüphe yok.
Ubuntu akıllı telefonu detaylanıyor : En hızlı işlemci, safir ekran, 128GB depolama

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2451 kez okundu.
52 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ubuntu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim