Anlık Bildirim

Ubuntu tabletler piyasaya çıkıyor

Geçtiğimiz aylarda mobil cihaz sektörüne Aquaris ve Meizu telefonlarla ilk adımını atan Ubuntu Touch işletim sistemi, faaliyet alanını genişletmek adına şimdi de tablet pazarına doğru yelken açıyor. 

Geçen yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren MJ Technology firması, Ubuntu işletim sistemi taşıyan iki tablet modelini ön siparişe sundu. Ancak cihazlarda ilk etapta Unity tabanlı Ubuntu masaüstü sürümü yüklü bulunacak. Mobil odaklı Ubuntu Touch sürümü ise gelecek yıl Ekim ayında güncelleme olarak gelecek. Yine de ilk Ubuntu Touch tabletlerin MJ Technology firmasına ait olduğunu söyleyebiliriz. 

Yeni tabletler 8 ve 10.1 inçlik boyutlara sahip. Her ikisinde de 1920x1200 piksel ekran çözünürlüğü bulunurken, 2.4GHz saat hızında çalışan şimdilik isimsiz bir Intel işlemciden gücünü alıyor. Ekranlar 10 noktadan dokunmatik özelliğe sahip. 

Modeller 4GB DDR3 RAM ve 64GB/128GB artırılabilir kapasite ile destekleniyor. Bağlantı seçenekleri arasında USB 3.0 portu, USB 2.0 portu, micro USB portu, mini PCI-e slotu, WiFi, Bluetooth 4.0, micro HDMI yer alıyor. Arka kısımda 13MP, ön kısımda ise 8MP çözünürlüğünde bir kamera mevcut.

Modellerin farkı bataryada ortaya çıkıyor. 8 inçlik modelde 7500mAh gücünde bir batarya var ve 7-8 saat kullanım süresi sunuyor. 10.1 inçlik modelde ise 8500mAh gücünde batarya var ve 8-9 saat arasında kullanım sürelerine ulaşabiliyor. 

8.9 inçlik Ubuntu Touch tablet modeli 349$ fiyat etiketine sahip. 10.1 inçlik tablet modeli ise 399$ seviyesinde. Ön siparişler kısa bir süre içerisinde başlayacak. Ocak 2016 itibariyle de tabletler sevkiyata çıkacak. 

Akıllı telefonlardan sonra tabletlere de Ubuntu Touch platformunun sunulması için Canonical'ın omzundaki yük iyice artmış durumda zira gelecek yıl Ekim ayında stabil sürümün kullanıma hazır hale gelmesi gerekiyor. Diğer türlü tabletler sadece Ubuntu masaüstü sürümüyle çalışmak zorunda kalacak.  
Ubuntu tabletler piyasaya çıkıyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim