Anlık Bildirim

Üç boyutlu yazıcıyla hazırlanan kılıf, iPhone'a nabız ölçer ekliyor

Samsung'un kısa zaman önce resmi duyurusunu yaptığı yeni telefonu Galaxy S5, bildiğiniz üzere bünyesinde bir nabız ölçer taşıyor. 15 yaşındaki Suman Mulumundi'nin (Babasının kardiyolog olduğu belirtiliyor) hazırladığı kılıf modeli Steth IO ise, bu imkanı iPhone kullanıcılarına da getiriyor.
Popüler üç boyutlu yazıcı modellerinden MakerBot Replicator 2 ile plastik malzeme kullanılarak hazırlandığı belirtilen kılıf modeli Steth IO, temel olarak doktorların sık sık kullandığı stetoskop (Bknz) gibi çalışma gösteriyor ve dahili diyaframı üzerinden topladığı düşük frekanslı sesleri cihazların mikrofonlarına göndererek özel uygulamasından anlık kalp / nabız atış değerlerini gösterebiliyor.
Doğru ölçümler için kalbe yakın tutulması gereken kılıf, Amerika Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) onayını geçerse indirilebilir içerik olarak herkesin kullanıma sunulacak ve isteyen kişiler kendi üç boyutlu yazıcısıyla Steth IO'yu evlerinde üretebilecek. Patenti alınan Steth IO'nun fiyatı hakkında ise açıklanmış bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim