Anlık Bildirim

Vivo rüyayı gerçeğe dönüştürdü: Karşınızda çentiksiz ve çerçevesiz Vivo Nex

Vivo, şimdiye kadar gördüğümüz en yüksek ekran-gövde oranına sahip akıllı telefonu tanıttı. Çentiksiz tasarım, çerçevesiz ekran ve ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip Vivo Nex resmen duyuruldu.
Vivo geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen 2018 Mobil Dünya Kongresi'nde, Apex adlı etkileyici bir konsept akıllı telefon sergilemişti. Yüzde 90'dan fazla ekran-gövde oranı sunan cihazın, kelimenin tam anlamıyla çentiksiz ve çerçevesiz bir ekranı vardı.
Akıllı telefonda ön kameranın yerleştirilebileceği bir çentik olmadığından Vivo, selfie kamerasının tepeden yukarıya doğru açılmasını sağlayan motorlu bir çözüm tercih etmişti. Söz konusu konsept telefon bugün Vivo Nex olarak resmiyet kazandı.
Vivo, Nex'in "çerçevesiz rüyayı gerçeğe dönüştürdüğünü" söylüyor. Şüphesiz ki Lenovo'nun Z5 modeliyle hayal kırıklığına uğrayanlar da şirket ile hemfikir olacaklar. Akıllı telefon çentiksiz 6.59 inç 1080p+ OLED ekrana sahip. Bu da cihazın, alt tarafta ince bir çerçeve olmasına rağmen yüzde 91.24'lük etkileyici bir ekran-gövde oranına ulaşmasını sağlamış durumda.

Ekrana gömülü parmak izi sensörü ile geliyor

Çentiksiz telefonda ahizenin nereye kaybolduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Vivo cihazda ahize kullanmak yerine “Screen SoundCasting" (Ekran Ses Dağıtım) teknolojisi ile ekranın tamamını ahizeye dönüştürmüş durumda. Xiaomi Mi Mix modellerinde gördüğümüz, titreşimi sese çeviren bu teknoloji sayesinde sesin ekran üzerinden duyulabilmesi mümkün hale getirilmiş.
Vivo Nex, ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip. Gerçi bu özellik Vivo fanlarını pek şaşırtmayacaktır zira şirketin zaten piyasada ekrandan parmak izi okuyabilen bir telefonu var. Ancak Vivo yeni cihazın önceki nesilden daha hızlı çalışan üçüncü nesil sensöre sahip olduğunu söylüyor. Kulaklık girişi, 4.000 mAh pil, ve USB Type-C bağlantı noktası bulunan Nex'te ne yazık ki microSD kart desteği yok.

Snapdragon 845 ve Snapdragon 710'lu iki varyant

Akıllı telefondaki 8 MP'lik ön kamera, kullanılmak istenildiğinde bir periskop gibi tepeden yukarıya doğru açılıyor. Bunla birlikte cihazın 12 MP + 5 MP sensör içeren çift arka kamerayla donatıldığını belirtelim. Android 8.1 Oreo tabanlı Funtouch OS 4.0 işletim sistemi ile çalışan telefonda Jovi adlı bir dijital asistan da bulunuyor. Sanal asistanı Bixby gibi, özel bir tuşla aktif hale getirmek mümkün.
Cihazın Vivo Nex S ve Vivo Nex A olmak üzere iki farklı varyantı bulunuyor. Giriş seviyesi Vivo Nex A modelinde Snapdragon 710 işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı var. Daha güçlü Vivo Nex S versiyonunda ise Snapdragon 845 yonga seti, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı yer alıyor.
Vivo Nex A modelinin fiyat etiketi 600 dolar olarak belirlenmiş. Snapdragon 845 platformu ile güçlendirilen Vivo Nex S modelinin 128 GB'lık versiyonu 700 dolar, 256 GB kapasiteli varyantı ise 780 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Çin'de piyasaya sürülecek Vivo Nex'in dünya genelindeki diğer ülkelere gelip gelmeyeceği konusunda ise herhangi bir bilgi yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15152 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim