Anlık Bildirim

Volvo Trucks, 300km menzilli ilk elektrikli kamyonunu tanıttı

2018'in başlarında elektrikli kamyon üzerinde çalıştığını ve bu yıl bitmeden tanıtacağını açıklayan Volvo, geçtiğimiz günlerde FL Electric adını verdiği 300 km menzilli ilk kamyonun örtüsünü kaldırdı.

Volvo Trucks, 300km menzilli ilk elektrikli kamyonunu tanıttı Tam Boyutta Gör
 

Elektrikli otomobiller bir yana dursun, özellikle şehir içi taşımacılık işlerinde kullanılan büyük araçlarda da elektriklenmenin sesleri artık daha net duyulmaya başladı. Bu ayak seslerinden birinin sahibi olan Volvo Trucks, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile elektrikli kamyonlarını bu yıl içerisinde tanıtacağını ve önümüzdeki yıldan itibaren satmaya başlayacağını duyurmuştu. Şimdi ise İsveç merkezli şirket ilk elektrikli kamyonu ile karşımızda duruyor: Volvo FL Electric.

Volvo’nun geliştirdiği bu 16 tonluk elektrikli kamyon, kullanım ihtiyacına göre iki farklı batarya seçeneği ile birlikte satışa sunulacak. FL Electric, 100 kWh (2 batarya) ve 300 kWh (6 batarya) şeklinde belirecek olan seçenekler ile maksimum 300 km yol alabilecek. Bu menzil ilk bakışta kulağa biraz kısa gelebilir. Ancak, öncelikli olarak şehir içi taşımacılık işlerinde kullanılacağı için bu durum çok da sorun olmayacaktır.

Volvo Trucks, 300km menzilli ilk elektrikli kamyonunu tanıttı
 
Volvo'nun belirttiğine göre FL Electric adındaki kamyonların ilk iki örneği çöp toplama ve geri dönüşüm şirketi Renova ve nakliye şirketi TGM'de görev alacak.

Volvo FL Electric’in teknik özellikleri:

  • Brüt ağırlık : 16 Ton
  • Kullanım amacı : Şehir içi dağıtım, çöp toplama ve diğer hizmetlerde kullanılabilecek
  • Sürüş sistemi : 185 kW elektrikli motor, 2 ileri şanzıman, maksimum tork 425Nm, arka aksa aktarılan maksimum tork 16 kNm
  • Enerji depolama : 100 kWh (2 batarya), 300 kWh (6 batarya)
  • Menzil : 300 kilometre
  • Şarj : AC şarj (22 kW) veya DC şarj (150 kW)
  • Şarj süresi : DC şarj ile tam dolum 1-2 saat, AC şarj ile tam dolum 10 saat


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim