Anlık Bildirim

Yeni Lexus RX L Türkiye'de satışa çıkıyor; hibrit motorlu 7 kişilik SUV

Toyota'nın lüks sınıftaki temsilcisi Lexus, Avrupa pazarındaki ilk 7 kişilik SUV modeli Lexus RX L'i haziran ayından itibaren Türkiye'de de satışa sunuyor. İşte Lexus RX L özellikleri:

Yeni Lexus RX L Türkiye'de satışa çıkıyor; hibrit motorlu 7 kişilik SUV Tam Boyutta Gör
 

Japon üretici Toyota’nın lüks sınıftaki temsilcisi Lexus, markanın Avupa’daki ilk 7 kişilik SUV modeli olan Lexus RX L’i haziran ayından itibaren Türkiye pazarında da satışa sunuyor. RX modeline eklenen bu yeni model, ekstra koltukları ve fonksiyonelliği ile geniş ailelerin aradığı pek çok özelliği üzerinde barındırıyor. Hibrit motor seçeneği de Lexus RX L modelinin dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Sahip olduğu çizgiler ve ön panjuru sayesinde Lexus ailesinin bir üyesi olduğunu belli eden Lexus RX L, hem içeride hem dışarıda oldukça şık bir tasarıma sahip. 5,000 mm uzunluğa, 1,685 mm yüksekliğe ve 1,895 mm genişliğe sahip olan araç, böylece standart RX modelinden 110 mm daha uzun olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede kolay ulaşılabilen üçüncü sıra koltuklarda da geniş diz mesafesi sunan RX L, daha dik bir açıyla tasarlanan arka camı sayesinde de baş mesafesi konusunda sıkıntı yaratmıyor.

Geniş ailelere hitap eden Lexus RX L’in orta konsolunda pek çok saklama gözüne yer veriliyor. Konsolun merkezinde 8 inç veya 12.3 inç boyutunda tercih edilebilen kullanımı kolay bilgi-eğlence ekranı yer alıyor. Ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı ise hız, navigasyon gibi önemli bilgileri sürücüye gözünü yoldan ayırmadan okuma imkanı tanıyor. Ayrıca araçta 15 hoparlörlü Mark Levinson Premium Surround ses sistemi kullanılıyor.

Lexus RX L modelinde fonksiyonelliği sağlamak adına pek çok şey düşünülmüş. İkinci sıra koltuklar kullanım kolaylığı adına 150 mm aralıkta ileri ve geri kaydırılabiliyor. Standart olarak deri döşeme koltukların sunulduğu araçtaki en arka sırada bile özel klima kontrolleri ve bardaklıklar sunuluyor. Isıtma ve soğutma için sunulan üç bölgeli klimanın yanı sıra en arkada bile iki adet USB girişi bulunuyor. Üçüncü sıra koltukların tek bir düğme ile elektrikli olarak katlanıp açılabildiği Lexus RX L modelinde, ikinci ve üçüncü sıra koltuklar katlandığında 1,656 litre bagaj hacmi bulunuyor. Bagaj kapağı da Lexus logosunda bulunan sensörler sayesinde otomatik olarak açılabiliyor.

Hibrit motor ve dört çeker sistem 

Lexus RX L’in kaputunun altında kendi kendini şarj eden hibrit sistem bulunuyor. 3.5 litrelik V6 benzinli üniteyi elektrikli motorla birleştiren bu sistem, toplamda 313 beygir güç çıkışına sahip. Aracın ortalama yakıt tüketimi ve CO2 emisyon değerlerinin sırasıyla 5.9 lt/100km ve 136g/km olduğu belirtiliyor. Elektrikli motorun arka aksa yerleştirildiği RX L modelinde E-Four dört çeker sistem bulunuyor. Aracın fiyatı henüz belli değil. Fakat standart Lexus RX modeli ülkemizde 122 bin 490 euro başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim