Anlık Bildirim

Yeni Mac'ler için tarih yakında belli oluyor

Apple'ın yeni Mac modelleri ile ilgili güvenilir kaynaklardan önemli bilgiler geliyor. Yeni modeller, radikal değişiklikler, emekliye ayrılanlar ve muhtemel tanıtım tarihi haberimizde.
Apple'ın Macbook ailesi -12" MacBook hariç-  bir yıldan daha eski, hatta çoğunluğu daha da eski. Yeni modellerle ilgili söylentiler şimdiye kadar dolaşmış olsa da aynı anda birçok güvenilir kaynaktan gelen bilgiler bu ayın sonunu işaret ediyor.

Radikal değişiklikler, emekliye ayrılanlar 

Apple'ın Asya'daki  tedarikçilerinden güvenilir kaynaklara sahip Japon sitesi Mac Otakara'dan yeni bilgiler var. MacBook Pro modellerinin 13" ve 15" modelleri daha ince ve daha hafif olacak. İki model de USB Type-C portlarına sahip olacak ve üst düzey kullanıcıları engellememek için Thunderbolt 3 desteğine de sahip olacaklar. En büyük fark ise özelleştirilebilir OLED fonksiyon tuşları ve dokunmaya duyarlı TouchID desteği olacak. Diğer tarafan AMD "Polaris" ailesinden GPU'lar ve Intel'in Skylake işlemcileri de beraberinde gelecek. Kaby Lake işlemciler en erken Ocak ayında hazır olacağı için pek ihtimal verilmiyor ancak daha önceki sızıntılarda da Skylake'teki sorunlar neden ile Mac'lerin geciktiği ve KabyLake'in beklendiği iddia edilmişti.
En ilginç haberler ise MacBook Air tarafında. 13" modelde USB  Type-C ve Thunderbolt 3 mevcut modeldeki tüm portların yerlerini alacak. Kaç port olacağı belirsizliğini korusa da tek portlu MacBook'tan iyi olacağı kesin.11" MacBook Air modeli ise güncel ürün gamından büyük olasılıkla kaldırılacak.
 Ancak MacBook Air'in 13" modelinin görece eskimiş tasarımının elden geçmediği bilinmiyor. En son Ekim 2010'da değişmişti tasarımı. Retina ve/veya IPS olmayan 1440x900 çözünürlüğündeki ekran endüstri standartlarının ve kalitesinin gerisinde kalmış durumda. 11" Air modelinin kaldırılması yerini 12" modele bırakacağı algısı yaratsa da daha ince hafif ve daha kaliteli tasarımına rağmen hatırı sayılır şekilde de daha pahalı olması kafa karışıklığına neden oluyor.

Muhtemel tanıtım tarihi

Recode'un bildirdiğine göre Apple, yeni Mac modellerini 27 Ekim'de Apple'ın Cupertino Kampüsü'nde veya yakınında bir yerde tanıtması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim