Anlık Bildirim

Yeni Nexus'lar ve iPhone 6S serisi karşı karşıya

Google'ın dün lanse ettiği yeni Nexus akıllı telefonları ile bu yıl ki amiral gemi modeli dalgası hemen hemen son bulmuş oldu. Biz de son dönemde tanıtılan veya piyasaya çıkan bazı amiral gemi modellerini bir tabloda bir araya getirdik. 

Son dönemde piyasaya çıkan iPhone 6S serisi, Galaxy Note 5 ve yeni Nexus modellerinin adeta incelik konusunda birbirleri ile yarıştıklarını görüyoruz. İncelik yarışında iPhone 6S ipi önde göğüslerken, onu 7.3mm ile Google Nexus 6P ve iPhone 6S Plus takip ediyor. Diğer modeller ise çok küçük farklarla kalınlaşmaya başlıyor. 

İnceliğe göre batarya boyutu konusunda ise Google Nexus 6P önemli bir iş başarıyor. 7.3mm'lik kasaya 3450mAh gücünde bir batarya sığdıran modelin eline bu noktada kimse su dökemiyor. Tabloda diğer bir dikkat çeken nokta ise 5.7 inçlik Nexus 6P ve Galaxy Note 5 modellerinin ölçülerinin 5.5 inçlik iPhone 6S Plus modeli ile hemen hemen aynı olması. Hatta Galaxy Note 5 modeli diğer ikisinden daha kısa. 

Ekrana baktığımızda Nexus 5X, iPhone 6S, iPhone 6S Plus modellerinde IPS LCD, Nexus 6P modelinde AMOLED ve Galaxy Note 5 modelinde Super AMOLED panel kullanıldığını görüyoruz. iPhone 6S serisinde panelde ekstradan 3 aşamalı baskıya duyarlı 3D Touch teknolojisi yer alıyor. 

Nexus 5X ve Nexus 6P modellerinde faz algılamalı otomatik odaklama ve lazer tabanlı otomatik odaklama destekli 12MP çözünürlüğünde kamera yer alırken, iPhone6S serisinde OIS destekli 12MP çözünürlüğünde kamera, Galaxy Note 5 modelinde ise OIS destekli 16MP çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor. 

İşlemci tarafında Galaxy Note 5 modeli Exynos 7420 yongasetini kullanırken, 4GB LPDDR4 ile sistemi destekliyor. Nexus 5X modelinde Snapdragon 808 yongaseti ve 2GB LPDDR4 RAM, Nexus 6P modelinde ise Snapdragon 810 yongaseti ve 3GB LPDDR4 RAM yer alıyor. iPhone 6S serisinde Apple'ın kendi geliştirdiği A9 yongasetini ve 2GB LPDDR4 RAM değerlerini görüyoruz.

Uzun süredir ülkemize Nexus modelleri uğramıyor. Yeni Nexusl'arla bu gidişat değişir mi bilemiyoruz. Bu bakımdan Nexus 6P'nin 499$ ve Nexus 5X'in 370$ başlangıç fiyatları ABD için geçerli. Yurtdışından getirmek isteyenler cihazı pasaporta kaydettirmek zorunda. Eğer kargo düşünenler varsa ilgili gümrük mevzuatına göre bu kesinlikle yasak. Galaxy Note 5 ülkemizde bir süredir satışta. iPhone 6S serisi ise 16 Ekim itibariyle raflarda olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4352 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nexus, nexus 5x ve Nexus 6P
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim