Anlık Bildirim

Yeni nesil akaryakıt istasyonlarına elektrik şarj üniteleri geliyor

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, dönüşümü yapılacak yeni nesil akaryakıt istasyonları hakkında bilgi verdi. Yeni istasyonlarda elektrik şarj üniteleri ve sınırsız internet noktaları bulunacak.

Yeni nesil akaryakıt istasyonlarına elektrik şarj üniteleri geliyor
 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, yeni nesil akaryakıt istasyonlarıyla ilgili bazı bilgiler verdi. Geleceğin istasyon maketinin hazırlandığını belirten Aktaş, eylül ayında yapılacak bir toplantıyla kamuoyuna tanıtılacağını söyledi.

İstasyonun tanımını değiştirmek ve bu işi fosil yakıttan kurtarmak istediklerini belirten Aktaş, fosil yakıtların 10 yıl sonra yerini diğer enerji türlerine bırakacağını söyledi. Bu değişimden yola çıkarak düzenlenen yeni nesil akaryakıt istasyonlarında LPG, LNG, CNG ve elektrik şarj istasyonları bulunacağını ve buradaki şarj sürelerinin 45-50 dakika olacağını belirtti.

Yeni nesil akaryakıt istasyonlarını “Enerji Market” olarak tanımlayan Fesih Aktaş, istasyon içerisinde marketin yanı sıra kafe ve sınırsız internet noktalarının bulunacağını söyledi. Çatılara yerleştirilen güneş panelleri ile doğal enerji kaynaklarından da yararlanılacağının altını çizdi. 

İlk etapta yaklaşık 6 bin istasyon dönüşümünün yapılmasını planladıklarını belirten Aktaş, yeni nesil istasyonların tanesinin 1 milyon dolara mal olacağını kaydetti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim