Anlık Bildirim

Yerli arama motoru yakında

Bugüne kadar yerli arama motoru tanımını kullanan pek çok proje geliştirildi ancak hiçbirisi kalıcı olmadı. Şimdi ise devlet destekli olarak yeni bir arama motoru için çalışmalar başladı.

Arama motoru dendiği zaman herkesin aklına gelen isimler bellidir. Google, Yandex, Yahoo, Bing bunlardan başlıcaları. Global arama motorları olsa da pek çok ülke kendisine ait bir arama motoru geliştirme peşinde. Çinli Baidu bunun en büyük örneği. Ülkemizde de yerli arama motoru için çalışmalar yapılıyor.

Dünya ile Entegre

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklamaya göre yerli bir arama motoru için çalışmalar başlamış durumda. Elbette Baidu gibi tamamen içine kapanık bir arama motoru söz konusu değil. Dünya ile entegrasyondan taviz vermeden yerel temalara daha fazla ağırlık verileceği bir arama motoru olacak.

Arama motoru yanında Türkçe karakterlerin kullanılacağı yazılımlar konusunda da çalışmalar yapılıyor. Yine bunların da dünya ile entegrasyonu sağlanacak ve kapalı bir ekosistem olmasının önüne geçilecek.

Elbette geliştirme sürecinin yanında işin diğer zor tarafı kullanıcı çekmek olacak. İnternet tarayıcı açar açmaz insanımızın yazdığı arama motoru isimleri belli ve bunlar artık alışkanlık yapmış durumda. Hatta bazı deyişlerde bile artık bu isimleri kullanıyoruz. Devletimizin yoğun bir tanıtım stratejisi ve kurumsal tarafta politika geliştirmesi şart.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5610 kez okundu.
41 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, yerli arama motoru ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim