Anlık Bildirim

Yerli otomobil CEO'su sonunda açıklanıyor

İstanbul Gençlik Festivali'nin moderatörlüğünü yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yaptığı konuşma sırasında yerli otomobile de değinerek CEO'nun açıklanacağı gün için tarih verdi.

Yerli otomobil CEO'su sonunda açıklanıyor Tam Boyutta Gör
 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’ndeki İstanbul Gençlik Festivali kapsamında düzenlenen oturumun moderatörlüğünü yaptı. Özlü, yaptığı konuşmada bakanlık bünyesinde Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin yürütüldüğünü hatırlatarak, bunun bir teknoloji projesi olduğunun altını çizdi.

İstanbul Gençlik Festivali kapsamında konuşma yapan Özlü, gençlere kendi işlerini kurması yönünde tavsiye verirken, bu anlamda devletin verdiği desteklerden yararlanmalarını istedi. Gençlerin Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığını belirten Faruk Özlü, “Sizin kuşağınızdan çok umutluyuz, beklentimiz çok yüksek. Türkiye bir sıçrama yapacaksa sizin sayenizde yapacak.” şeklinde konuştu.

CEO 11 Mayıs'ta belli olacak

Özlü, yaptığı konuşmada Türkiye’nin Otomobil Projesi’yle ilgili de açıklamada bulundu. Projede herşeyin yolunda gittiğini belirtirken, 11 Mayıs’ta şirket sözleşmesinin imza töreninin yapılacağını belirtti. Aynı gün içerisinde şirketin genel müdürünün de Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağını söyledi.

Bakan Özlü daha önceki açıklamalarında yerli otomobil için 2,5 milyar Euro yatırım bedeli öngörüldüğünü dile getirmişti. 5 modelle piyasaya girecek yerli otomobilin seri üretimi için 2021 yılını işaret etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8027 kez okundu.
41 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, yerli otomobil ceo ve yerli otomobil ne zaman üretilecek
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim