Anlık Bildirim

YouTube, ücretsiz film yayınlamaya başlıyor

Youtube ücretsiz film içerikleri yayınlamak için hazırlanıyor. Bazı bölgelerde Terminatör, Rocky vb. filmlerin gösterimine başlayan platform, reklam gelirleriyle filmleri destekleyecek.
YouTube, ücretsiz film yayınlamaya başlıyor Tam Boyutta Gör
YouTube’u geleneksel televizyon ile gerçek manada rekabet eden ve diğer video içerik platformlarını geride bırakan bir hale getirmek isteyen Google, ücretsiz izlenebilen film paylaşımına başlıyor. Geçtiğimiz aydan bu yana 100 adetten fazla Holywood filmini bünyesine katan platform Rocky, Terminatör, Hayvan Bakıcısı vb. filmleri bazı bölgeler için yayınlamaya başladı bile.

Reklam destekli filmler

Daha öncesinde yaptığı gibi ücretli film satmak yerine bu sefer ücretsiz filmler yayınlayarak reklam geliriyle kazanç sağlamak isteyen YouTube, 1,9 milyarın üzerindeki aylık aktif kullanıcı sayısından gücünü alıyor. Firmalar ile sponsorluk ve özel ara kesitler gibi seçenekleri de bu ücretsiz filmleri desteklemek için kullanmayı planlıyor.

YouTube ürün yönetimi müdürü Rohit Dhawan; “Kullanıcıların bu talebine sessiz kalamadık. Reklam destekli bir şekilde ücretsiz filmler sunmak istedik. Ayrıca, reklam verenler içinde yeni fırsatlar yaratabileceğimizin farkındayız.” açıklamasında bulundu. Dhawan, YouTube’un stüdyolarla yaptığı anlaşmaların şartları ve reklam gelirlerinin nasıl bölüşüleceği hakkında ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Filmlerini YouTube’a yayınlayıp gelir elde etmek isteyen stüdyolar içinde yeni bir kapı aralanmışa benziyor. Bir başka online film platformu Roku, benzeri bir sistemle çalışsa da YouTube gibi global çapta dev bir platformun bu tarz ücretsiz filmleri yayınlaması daha çok ses getirecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13281 kez okundu.
30 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
film, youtube ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim