Anlık Bildirim

YouTube'un yeni bulanıklaştırma özelliği kullanıma sunuldu

Popüler çevrimiçi video platformu YouTube, yüz bulanıklaştırma özelliğini bir adım ileriye taşıdı. Kullanıcılar artık hareket eden nesnelere de kolayca bulanıklaştırma efekti uygulayabilecekler.
YouTube ilk kez 2012 yılında tanıttığı yüz bulanıklaştırma özelliğini genişletiyor. Kullanıcılar artık hareket eden nesneleri de kolayca bulanıklaştırabilecekler. Video yükledikten sonra "Bulanıklaştırma Efektleri" altında yer alan "Özel Bulanıklaştırma" aracı ile yeni özelliğe erişilebiliyor. Görüntüde bulanıklaştırılacak yeri çerçeve içine almak yeterli geliyor ve daha sonra YouTube işaretlediğiniz hareketli nesneyi algılayarak nereye giderse gitsin takip ederek bulanıklaştırıyor.
Bulanık bölge çizilirken, videonun yer aldığı bir zaman çizelgesi açılıyor. Bu ekranda, görüntünün dilediğiniz noktasındaki hareketli nesneye bulanıklık efekti uygulayabileceğiniz gibi daha sonra yeninden yapılandırabiliyorsunuz. Bulanık alanın otomatik olarak hareket etmesini istemiyor ve başlangıçta çizdiğiniz noktada tutmak istiyorsanız zaman çizelgesinde yer alan "Kilitle" butonuna basmanız yeterli oluyor.
YouTube Gizlilik ekibi lideri Amanda Conway konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kullanıcılara içeriklerini kaldırmak ve yeniden yüklemek zorunda kalmadan iletişim bilgileri, plakalar, uygun olmayan görüntüler veya finansal bilgiler gibi özel şeyleri bulanıklaştırabilmeleri için basit bir yol sunmaya çalıştık" dedi. Özel Bulanıklaştırma aracı, ayrı bir video düzenleme yazılımına gerek kalmadan listelenen videoların başkalarının mahremiyetine saygı gösterecek şekilde düzenlenebilmesini sağlıyor. Ayrıca geriye dönük olarak bulanıklaştırılması gereken eski videolara da işlem yaparak sansür uygulamak mümkün.

via GIPHY

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6268 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, blur ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim