Anlık Bildirim

Hangisi daha güvenli ve pratik? Yüz tanıma mı yoksa parmak izi mi? [Anket#18]

Haftalık anket köşemizde yepyeni bir soruyla daha karşınızdayız. Hangisi daha güvenli ve pratik? Yüz tanıma mı yoksa parmak izi mi? Gelin hep birlikte karar verip, tartışalım.
Hiç şüphe yok ki Apple'ın akıllı telefon endüstrisindeki rolü, sektördeki trendleri yakından etkiliyor. Örneğin, 2013 yılında tanıtılan iPhone 5S; Touch ID isimli parmak izi sensörüne sahip olmasıyla birlikte döneme damgasını vurmuştu. Oysa ki Apple, akıllı telefonlarda parmak izi sensörünü kullanan ilk üretici değil ve dünyanın parmak izi tarayıcısına sahip olan ilk telefonu 2014 yılında piyasaya sürülen Pantech GI100 idi.
Benzer bir durum Face ID isimli yüz tanıma teknolojisine sahip iPhone X için de geçerli. Genel anlamda yüz tanıma teknolojisi, Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle birlikte akıllı telefonlardaki yerini almaya başladı ve akıllı telefonlarda yüz tanıma sistemlerinin öncüsü de 2012 yılında duyurulan Samsung'un Galaxy Nexus modeli oldu. Bütün bunlar da en baştaki yaklaşım modelimizi doğruluyor: "Birileri öncülük eder, Apple kullanmaya başlayınca da popülerite artar."
 
Ancak Face ID'nin durumu Touch ID'den biraz farklı zira iPhone 5S, parmak izi tarayıcısına sahip ilk akıllı telefon olmamasına karşın iPhone X, dünyanın en gelişmiş yüz tanıma teknolojisine sahip ilk telefonu olmayı başardı ve iki yeni akımı da beraberinde getirdi. Bunlardan ilki "çentik" ikincisi ise "yüz tanıma" güvenlik seçeneği oldu.
Üreticilerin yüz tanıma teknolojilerine geçiş yapmasıyla birlikte akıllara "Acaba hangi sistem daha güvenli?" veya "Hangisi daha pratik?" gibi sorular gelmeye başladı. İki güvenlik opsiyonunun da kendine göre artıları ve eksileri bulunmuyor değil.
Yüz tanıma sistemleri karanlık ortamlarda veyahut kameranın görüş açısına göre sorun çıkarabildiği gibi parmak izi tarayıcıları da ıslak ve kirli parmakları algılayamayabiliyor. Dolayısıyla burada seçimi size bırakıyoruz.   
Hangisini tercih edersiniz? Oy Ver 890 kişi oy verdi. Sonuçları Göster
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6393 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
anket, parmak izi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim