Anlık Bildirim

AB Komisyonu Google'ı kuralları ihlal etmekle suçluyor

AB Komisyonu, geçtiğimiz günlerde Google'ın dijital rekabet kurallarını ihlal edip etmediği üzerine inceleme başlatacağını duyurdu. Google daha önce de bu yüzden para cezası almıştı.

AB Google'ı suçluyor

Avrupa Birliği Komisyonu Google'ın reklam teknolojilerinin rekabet kurallarını ihlal edip etmediğini belirlemek için soruşturma başlattığı açıkladı. Komisyonun aldığı kararla birlikte Google'ın Avrupa Birliği rekabet kurallarını ihlal edip etmediği resmi olarak incelenecek. Açıklamada Google'ın reklam mantığında kendi hizmetlerini avantajlı konuma getirip, rakip hizmet sağlayıcılarını zarara uğratıp uğratmadığının inceleneceğinin bilgisi verildi. 

Anlaşılan AB Komisyonu tarafından Google'ın üçüncü tarafların internet sitelerinde reklam amacıyla kullanıcı verilerine ulaşılarak, bunların yalnızca kendi kullanımı için sakladığı düşünülüyor. Sonuç olarak Komisyon burada rekabete aykırı bir durum var mı inceliyor. Ve eğer varsa şirkete yüksek miktarda para cezası uygulanacak. 

AB Komisyonu geçmişte de arama motoruyla kendi alışveriş hizmetlerine avantaj sağladığı gerekçesiyle Google'a yönelik soruşturma başlatmıştı. İnceleme sonucunda Google'ın rekabet kurallarını ihlal ettiğine karar verilip 2017'de Google'a 2,42 milyar avroluk para cezası vermişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim