Anlık Bildirim

AB ülkelerinde yetişkin nüfusun %70’i en az bir doz aşı oldu

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından bugün yapılan açıklamada, AB ülkelerindeki yetişkinlerin %70'inin en az bir doz Covid-19 aşısı olduğunu duyurdu.

Komisyon Başkanı Ursula Von der Leyen açıklamasında, “Avrupa Birliği sözünü tuttu. Hedefimiz temmuz ayında Avrupa Birliği ülkelerindeki yetişkinlerin yüzde 70’ini korumaktı. Bugün bu hedefimize ulaştık” ifadelerini kullandı.

AB ülkelerinde yetişkin nüfusun %70’i en az bir doz aşı oldu

Leyen sözlerine 18 yaş üstü nüfusun yüzde 57’sinin de iki doz Covid-19 aşısı olarak tam aşılandığını da ekledi. Üye olan ülkeler arasında en çok aşılama olan ülke %84 oranla Malta, en az olan ülke ise %18 oranla Bulgaristan.

Delta varyantı çok tehlikeli

Başkan, açıklamalarında ayrıca şunları söyledi: “Bu rakamlar Avrupa’yı dünya liderleri arasına koyuyor. Onlara yetişme süreci oldukça başarılı oldu. Ancak Delta varyantı çok tehlikeli olduğunu unutmamak gerekiyor, dikkatli olup aşılarımızı yaptırmaya devam etmeliyiz”

Şu ana kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde yetişkinlerin %60’ı tamamen aşılanmış, %69’u ise en az bir doz aşı olmuş durumda. İngiltere’de ise bu oranlar %70.5 ve %88,1 seviyesinde.

AB ülkelerinde yetişkin nüfusun %70’i en az bir doz aşı oldu Tam Boyutta Gör

Çoğu Avrupa ülkesinde son haftalardaki vaka sayısında artış görülmüş, bunun nedeni olarak da Delta varyantı gösterilmişti. Ancak aşılanma sebebiyle hastaneye yatışta ve ölümlerde kış aylarına kıyasla önemli ölçüde düşüş gözlemlendi.  

Kaynakça https://www.euronews.com/2021/07/27/we-ve-delivered-70-of-eu-adults-have-at-least-one-vaccination-commission-announces https://tr.euronews.com/2021/07/27/ab-de-yetiskin-nufusun-yuzde-70-i-en-az-bir-doz-as-oldu Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim