Anlık Bildirim

ABB, "dünyanın en hızlı" elektrikli araç şarj cihazı Terra 360'ı duyurdu

360 kW azami şarj hızına sahip olan cihazın kilit özelliği 4 aracı aynı anda şarj edebiliyor olması. Bu da Terra 360'ı halka açık şarj istasyonları için kullanışlı hale getiriyor.

ABB, 'dünyanın en hızlı' elektrikli araç şarj cihazını duyurdu Tam Boyutta Gör

Dünya geneli için konuşacak olursak elektrikli araçlar gün geçtikçe daha da tercih edilebilir hale geliyor. Örneğin yeni tanıtılan pek çok otomobilin 350 kW'a kadar hızlı şarj desteğine sahip olduğunu görüyoruz. Bu da bataryanın 18-20 dakika gibi kısa sürelerde yüzde 80 doluma ulaşmasına imkan sağlıyor.

Öte yandan bu etkileyici sürelerin gerçekleşebilmesi için altyapının da bu hızı desteklemesi gerekiyor. Bu konuda yeni bir atılımda bulunan ABB, Terra 360 olarak adlandırdığı "dünyanın en hızlı elektrikli araç şarj cihazı"nı duyurdu.

4 aracı eş zamanlı şarj edebiliyor

En hızlı olup olmadığı tartışılabilir fakat 360 kW ile piyasadaki en güçlü elektrikli araç sarj cihazlarından biri olduğunu söylemek mümkün. Zira şirketin iddiasına göre bu ultra hızlı şarj istasyonu 3 dakikadan daha kısa sürede 100 kilometre sürüş menzili sağlayabiliyor.

2021'in sonunda Avrupa'da kullanılabilir olacak Terra 360'ın kilit özelliği dört araca kadar dinamik enerji dağıtımı sağlıyor olması diyebiliriz. Bu da istasyonun dört aracı eş zamanlı olarak şarj edebildiği anlamına geliyor. Bu yüzden ABB, Terra 360'ın akaryakıt istasyonları ve halka açık şarj istasyonları gibi alanlar için son derece kullanışlı olduğunu iddia ediyor.

Terra 360'ın kullanımı da oldukça pratik. Tekerlekli sandalye kullananlar için de kolayca erişilebilir olduğu belirtilen ünite, ergonomik kablo yönetim sistemi sayesinde bağlanırken minimum efor gerektiriyor. Cihazın üzerinde bataryanın şarj durumunu ve kalan süreyi gösteren bir ekran da mevcut. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan 27 inçlik reklam ekranı da özellikler arasında.

ABB'nin dünya genelinde 21 binden fazla DC hızlı şarj cihazı ve 440 bin civarında AC şarj cihazı bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13182 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, terra 360 ve
2 etiket daha abb şarj cihazı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim