Anlık Bildirim

Honda fabrikasını satın alan HABAŞ, yerli hibrit otomobil üretimi yapacak

HABAŞ'ın yerli hibrit otomobil üretimi için kapanan Honda İngiltere fabrikasının ekipmanlarını da satın aldığı ve mühendislik şirketleriyle görüşme halinde olduğu belirtiliyor.

Honda fabrikasını satın alan HABAŞ yerli hibrit otomobil üretecek Tam Boyutta Gör

24 yıldır Gebze fabrikasında üretim yapan Honda, kısa süre önce üretimi durdurdu. Söz konusu fabrikayı HABAŞ'ın satın aldığını biliyorduk fakat ne için kullanılacağı belli değildi. Ancak bu konu da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Dünya'ya konuşan yetkililere göre, HABAŞ’ın sahibi Mehmet Rüştü Başaran, uzun süredir hayalini kurduğu yerli otomobil projesini satın aldığı Honda fabrikasında gerçeğe dönüştürecek. Satın alınan fabrikada yerli bir marka altında hibrit otomobil seri üretimi yapılacak. HABAŞ'ın kapanan Honda İngiltere fabrikasının ekipmanlarını da satın alarak Türkiye’ye getirdiği belirtiliyor.

Şirketin söz konusu proje için 30'a yakın mühendislik şirketi ile görüşme halinde olduğu ve hibrit otomobilin üretimi için eski Honda çalışanlarına da teklif götürüldüğü de gelen bilgiler arasında. Konuyla alakalı bunun dışında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Öte yandan Mehmet Rüştü Başaran'ın otomobil tutkunu olduğu ve bir süredir yerli otomobil üretme konusunda istekli olduğu ifade ediliyor.

HABAŞ hakkında

Hamdi Başaran'ın kurucusu olduğu Habaş, tibbi ve endüstriyel gaz, elektrik, çelik, tüp, ağır makine, üreticisi, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) ve CNG (sıkıştırılmış doğal gaz), LPG (sıvılaştırılmış petrol gazı) dağıtıcısı, deniz taşımacılığı ve liman hizmeti veren bir kuruluş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30286 kez okundu.
31 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, üretim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim