Anlık Bildirim

ABD'de 500 kW'lık kablosuz şarj istasyonları hizmete girdi: Çok soğuk havalarda dahi çalışabiliyor

ABD'li Ideanomics şirketi, elektrikli araçlar için yüksek hızlı kablosuz şarj istasyonlarını hizmete sundu. 500 kW'a kadar hız sunan şarj plakaları çok soğuk havalarda bile hizmet verebiliyor.
ABD'de 500 kW'lık kablosuz şarj istasyonları hizmete girdi Tam Boyutta Gör
ABD'li Ideanomics şirketinin WAVE iştiraki, elektrikli araçlar için yüksek hızlı kablosuz endüktif şarj istasyonlarını hizmete sundu.

Endüktif şarjda, yolun altına yerleştirilen şarj plakası, aracın altına yerleştirlen başka bir plakaya endüksiyon yoluyla akımı ileterek elektrikli araçların şarj edilmesini sağlıyor. Şarj işlemini kolaylaştıran bu plakalardan bir kaçı şuanda Long Beach limanı ve Los Angeles limanına kurulmuş durumda.

Çok soğuk havalarda dahi çalışabiliyor

Los Angeles limanına kurulan şarj plakaları 125 kW, 250 kW, 380 kW ve 500 kW şarj hızlarına sahip. Üstelik plakalar aşırı soğuk havalarda dahi çalışabiliyor. Bu çeyreğin sonunda 500 kW'lık kablosuz şarj sistemi Venture'nin iki kamyonuna entegre edilerek operasyonlara başlayacak. Sistem sayesinde, çok soğuk havalarda, buz tutmuş ve ağır şarj kablolarıyla uğraşmaya gerek kalmadan araçların kolaylıkla şarj edilebilmesi mümkün olacak.

Ideanomics COO'su Robin Mackie geliştirdikleri sistem ile ilgili şunları söylüyor: "Venture Logistics ile gerçekleştirdiğimiz tanıtım projemiz, sürekli operasyon gerektiren ve şarj altyapısı gerektiren orta ve ağır hizmet araçları için kablosuz şarjın geniş ölçekte en etkili çözüm olduğunu gösterecek. Elektrikli ağır hizmet araçlarının sürekli olarak çalışabildiğini, normal operasyonları sırasında yeniden şarj edilebildiğini göstereceğiz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim