Anlık Bildirim

ABD’de bir kar leoparı Covid-19’a yakalandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletindeki San Diego şehrindeki hayvanat bahçesinde Ramil isimli bir kar leoparının koronavirüse yakalandığı açıklandı.

ABD’de bulunan San Diego Hayvanat Bahçesi’nde aşılanmamış bir kar leoparının koronavirüse yakalandığı duyuruldu. Hayvanat bahçesi tarafından cuma günü yapılan açıklamaya göre bakıcılar, 9 yaşındaki Ramil isimli leoparın öksürük ve burun akıntısı olduğunu fark etti. Daha sonra leoparın dışkısından alınan örneklerden testler yapıldı ve hayvanın Covid-19’a yakalandığı anlaşıldı.

ABD’de bir kar leoparı Covid-19’a yakalandı Tam Boyutta Gör

Yetkililere göre, Ramil’de ek semptomlar görülmedi ancak üç farklı leoparla birlikte yaşadığı için hayvanların hepsi karantinaya alındı ve ziyarete kapatıldı.

Nasıl enfekte olduğu bilinmiyor

Açıklamalara göre 9 yaşındaki Ramil’in nasıl virüse yakalandığı bilinmiyor. Ocak ayında da San Diego’da bulunan bir başka hayvanat bahçesinde 8 goril, belirti göstermeyen bir bakıcıdan Covid-19 virüsü kapmıştı. Daha sonra iyileşen goril sürüsü, koronavirüse yakalanan ilk maymun türü olarak tarihe geçmişti.  

ABD’de bir kar leoparı Covid-19’a yakalandı Tam Boyutta Gör

Ramil’in virüse yakalanmasından sonra yetkililer leoparların aşılanması için uzmanlara çağrıda bulundu. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda ABD’de Covid-19’a yakalanma riski bulunan belli türlere aşılanma yapılmaya başlanmıştı.

Kaynakça https://www.channelnewsasia.com/news/world/covid-19-unvaccinated-snow-leopard-san-diego-zoo-15288764 https://phys.org/news/2021-07-unvaccinated-leopard-san-diego-zoo.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim