Anlık Bildirim

ABD’de bir kripto para yatırımcısı Apple’a dava açtı

ABD’de bulunan bir kripto para yatırımcısı, App Store’dan kripto paraların çalınmasını sağlayan kötü amaçlı bir uygulama indirip parasının çalınmasının ardından Apple’a dava açtı.

ABD’nin Maryland eyaletinde yaşayan siber güvenlik uzmanı Hadona Diep isimli bir kadın Apple’a dava açtı.

Diep, Apple’ı kötü amaçlı bir uygulamaya yetki vermek ve suç faaliyetlerinin bilinmesine rağmen App Store’da bulunmasına izin vermek ile suçladı. Ayrıca kadın, Apple’ın mali bilgilerinin ele geçirildiğini ona bildirmediğini de belirtti.

Apple ve Bitcoin Tam Boyutta Gör

Yatırımcının XRP’leri çalındı, hesabı silindi

Dava dosyasında ise şunlar yer aldı: “Davacı, Apple’ın uygulamaları App Store’da bulunmasına izin vermeden önce incelediğini düşündüğü için Toast Plus isimli uygulamayı Mart 2020’de iPhone’una indirdi. Toast Plus’ın ünlü kripto para cüzdanı Toast Wallet’ın bir versiyonu olduğuna inandı; çünkü uygulamada kullanılan logolar ve isimler oldukça benzerdi.”

Ayrıca dosyada, 3 Mart 2021’de Diep’in uygulamaya yatırdığı Ripple’ların (XRP) yok olduğunu, bunun yanı sıra da hesabının silindiği belirtildi.

Kadın bu olaydan sonra araştırmalar yaptı ve Toast Plus’ın Toast Wallet ile bir alakası olmadığını, uygulamanın kripto para çalmak için oluşturulan bir “sahtekarlık” olduğunu keşfetti.

Diep, Apple’ı Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanımı Yasası, Elektronik İletişim Gizliliği Yasası, Maryland Kişisel Bilgilerin ve Tüketicinin Korunma Yasası gibi yasaları ihlal etmekle suçluyor ve dev şirketin kendisine gereken tazminatı ödemesini istiyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim