Anlık Bildirim

ABD’de bulunan 23 canlı türünün nesli tükendi

Amerika Birleşik Devletleri Balık ve Yaban Hayatı Servisi (FWS) tarafından yapılan yeni açıklamalarda, ülkede bulunan 23 canlı türünün neslinin tükendiği kamuoyu ile paylaşıldı.

Dünya üzerindeki birçok canlının yok olma tehlikesi gün geçtikçe artıyor. Şimdi de ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi (FWS) nesli tükenmekte olan hayvanlar ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Bachman bülbülü Tam Boyutta Gör

FWS’nin açıklamalarında, ülkede bulunan 11 kuş, 2 balık, 1 bitki, 1 yarasa ve 8 midye türünün neslinin tükendiğini duyurdu. Açıklamalarda bu 23 türün Nesli Tükenmekte Olan Türler Yasası’ndaki (ESA) listeden çıkarılması önerildi.

Servis tarafından yapılan açıklamalara göre 48 yıl önce yürürlüğe giren ESA, nesli tükenmekte olan hayvanların %99’unun kurtarılmasına yardımcı oldu. Ancak yasa, yok olan 23 türü korumaya yeterli olmadı. FWS’ye göre bu türlerin korunması için çok geç kalındı.

FWS Müdür Yardımcısı Martha Williams tarafından yapılan açıklamalarda türlerin korunmasında başarılı olduklarını belirtti: “Servisimiz daha fazla canlı türünün yok olmasını önlemek, listedekileri kurtarmak için aktif olarak çaba sarf ediyor.”

İnsan faaliyetleri sebep oldu

Servis tarafından yapılan basın açıklamasında ise yok olan 23 türün her birinin doğal bir mirası ve küresel biyoçeşitlilik için kalıcı bir kaybı temsil ettiği belirtildi. Uzmanlar, bu canlı türlerinin kaybedilmesindeki ana sebebin insan faaliyetleri olduğunun altını çizdi ve tüm dünyayı bu konularda dikkatli olmaya çağırdı.

Fildişi Gagalı Ağaçkakan Tam Boyutta Gör

Nesli tükenen hayvanlar arasında ABD’nin en büyük ağaçkakan türü olan Fildişi Gagalı Ağaçkakan da bulunuyordu. Bunun yanı sıra, Guam Adası’nda bulunan Küçük Mariana Meyve Yarasası ve Kuzey Amerika’da bulunan Bachman bülbülü de yok olan hayvanlar arasında yer aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim