Anlık Bildirim

Delta varyantı için endişe büyüyor

ABD'de Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı olan Anthony Fauci yakın zamanda yaptığı açıklamada Amerika'da Delta varyantının nasıl hızlandığından bahsetti. Ona göre aşılama hala en büyük çözüm.

ABD Delta varyantı artıyor Tam Boyutta Gör

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci şimdiki Delta varyantının pandemiyle mücadelede en büyük tehdit olduğunu söyledi. Fauci, ilk kez Hindistan'da rastlanan Delta varyantının geleneksel koronavirüsten çok daha bulaşıcı olduğu konusunda uyardı.

Öte yandan bulaşıcı hastalık uzmanı Fauci, BioNTech aşısı da dahil olmak üzere şu anda ABD'de kullanılan bütün aşıların bu varyant üzerinde etkili olduğunun altını çiziyor. Ancak yine de şu an ABD'deki vakaların %20'sini Delta varyantı oluşturuyor. Bununla birlikte bu varyant kaynaklı vaka sayısı her hafta ikiye katlanıyor. Hatırlarsak geçtiğimiz günlerde Moskova yeni vakaların %90'ının Delta varyantından kaynaklı olduğunu paylaşmıştı. 

Beyaz Saray'ın şimdiki açıklamasında belirtilenlere göre 30 yaş üstünde aşılama şu an %70'e ulaştı ve 4 Temmuz'a kadar 27 yaş üstünde de bu yüzdeye varılması hedefleniyor. Ama 18-24 yaş gençlerin hala yaşı yaptırmaya isteksiz olduğu da kaydedildi. Onlarda da aşılama oranı şimdilik %47 civarında. Bununla birlikte aşılama bu varyantlardan korunmanın hala yegane yolu ve süreç isteksizlik kaldıramayacak kadar hassas. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9895 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, delta ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim