Anlık Bildirim

ABD, Hava Kuvvetleri filosundaki savaş uçağı çeşitliliğini azaltıyor: F-22, erken emekli olacak

Filosundaki savaş uçağı çeşitliliğini azaltmayı planlayan ABD Hava Kuvvetleri, F-22'leri erken emekliye sevk etmeye hazırlanıyor. F-16'lar ise göreve devam edecek.

ABD, Hava Kuvvetleri filosundaki savaş uçağı çeşitliliğini azaltıyor: F-22, erken emekli olacak Tam Boyutta Gör
ABD Hava Kuvvetleri, filosunda görev yapan yedi farklı tipteki savaş uçaklarında eksiltme yapmayı planlıyor. Dört tip savaş uçağını envanterde tutmayı planlayan kurum, F-22 Raptor’ları erken emekliye sevk edecek.

Halihazırda F-22 Raptor, F-15C/D Eagle, F-15E Strike Eagle, F-15EX Super Eagle, F-35 Müşterek Taaruz Uçağı, F-16 Savaşan Şahin ve A-10 Thunderbolt uçaklarından oluşan Hava Kuvvetleri savaşçı gücü, dört üyesini kaybedecek. Farklı görevler icra etmek için tasarlanan grup içinde emekliye sevk edilmesi planlanan uçakların ise F-15C/D, F-15E, A-10 ve F-22 olması bekleniyor.

F-16'yla devam

İlginç bir şekilde yerini korumaya devam edeceği düşünülen F-16’nın yanında F-15EX ile F-35, Savaşan Şahin’e eşlik edecek. Peki grubun dördüncü üyesi kim olacak?

ABD, Hava Kuvvetleri filosundaki savaş uçağı çeşitliliğini azaltıyor: F-22, erken emekli olacak Tam Boyutta Gör

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral CQ Brown’ın Hava Kuvvetleri’nde gitmeyi planladığı yapısal değişiklikte savaş uçağı grubunun dördüncü üyesi ise Yeni Nesil Hava Hakimiyeti programı (Next Generation Air Dominance-NGAD) kapsamında üretilecek 6. nesil savaş uçağı olacak.

Gündemi takip edenlerin hatırlayacağı üzere oldukça hızlı bir şekilde prototipi üretilen 6. Nesil savaş uçağı, ABD’li yetkililere göre 2020 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirmişti. Bir yıl gibi kısa bir süre içinde tasarlanıp, üretilen uçağın büyük bir gizlilik içinde uçurulduğu iddia edilmişti. Uçakla ilgili kamuoyu ile paylaşılan bir görsel ise bulunmuyor. Yetkililer, uçağın bu kadar kısa sürede üretilebilmesini ise Bilgisayar Destekli Mühendislik tekniklerine bağlamış. Sanal modelleme ve simülasyon araçlarının kullanıldığı yöntem sayesinde normal şartlar altında uzun yıllar alan sürecin, bir yıl gibi bir süreye indirgendiği belirtiliyor.

ABD, Hava Kuvvetleri filosundaki savaş uçağı çeşitliliğini azaltıyor: F-22, erken emekli olacak Tam Boyutta Gör

Hava Kuvvetleri’nden emekli edilecek uçakların görevini ise bir savaş uçağına kıyasla çok daha ucuza mal edilen İHA’ların üstleneceği değerlendiriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12176 kez okundu.
24 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
f-16, f-22 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim