Anlık Bildirim

Anket: Amerikalılar Bitcoin yerine altını tercih ediyor

Bankrate isimli şirket, yatırımlar hakkında ABD'lilere anket yaptı. Hangi varlığa yatırım yapmak istediklerini ve kripto paralar hakkındaki düşüncelerini sordu.

ABD'liler Bitcoin yerine altını tercih ediyor Tam Boyutta Gör

New York merkezli bir finans hizmetleri şirketi olan Bankrate tarafından yakın bir tarihte bir anket yayımlandı. Ankete göre, önümüzdeki on yıl içinde daha fazla Amerikalılar Bitcoin'e kıyasla altına yatırım yapmaya daha istekli gözüküyor. Altına yatırım yapmak isteyenlerin oranı yüzde 13, kripto paralara yatırım yapmak isteyenlerin oranı ise yüzde 9 olarak ortaya çıktı.

Hisse senetleri, nakit para, mevduat sertifikalarının (CD), ABD’li yatırımcılar arasında kripto paralardan daha popüler olduğu görünüyor. Emlak ise ankete katılanların %28’lik kısmının oyu ile listenin başında yer alıyor.

Anket katılımcılarının çoğunluğu (%61) kripto konusunda ya “çok rahat değil” ya da “hiç rahat değil” diyor. Yaşları 25 ile 37 arasında olan Y kuşağının çoğu ise beklendiği gibi kriptoya karşı olumlu tutuma sahip. Baby Boomers (1946 den 1964 kadar doğmuş insanlara verilen isim) ise ezici bir şekilde kripto paralardan uzak duruyor. Sadece %16'sının kripto paralar ile arası iyi durumda.

Bankrate anketinden bir başka dikkate değer çıkarım ise enflasyon ile alakalı. Ankete katılan tüm Amerikalıların %58'i, enflasyonun yatırım yaparken ki seçimlerini etkilenmediğini söylüyor. Ek olarak ankete katılanların sadece %20’lik kısmı enflasyon yükselirse daha agresif yatırım yapmaya istekli olduğunu belirtmiş. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim