Anlık Bildirim

İsrail'in dijital parası Ethereum tabanlı olabilir

İsrail'in para birimi "şekel" dijitalleşiyor. Dijital para birimi için İsrail Merkez Bankası, Ethereum ağını kullanmayı planlıyor.

İsrail'in dijital parası hangi coin tabanlı olacak? Tam Boyutta Gör

Şu anda dünyada birçok ülke kendi itibari parasının dijital versiyonu (CBDC) için çalışmalarını sürdürüyor. Japonya, Güney Kore, Fransa ve özellikle Çin, CBDC para birimi çalışmalarını kamuoyuna açıklamışlardı. 

İsrail Bankası da bu konuda çalışmalara başladığını gösteren açıklamalarda bulundu. İsrail Bankası İsrail’in para birimi şekel’in dijital bir versiyonunu yayınlamak için dünyanın en büyük ikinci Blockchain ağı olan Ethereum'u kullanmayı planladığını bildirdi.

Bu oldukça önemli bir gelişme, şayet daha önce İsrail Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Andrew Abir, Bitcoin'i “piramit dolandırıcılığı” olarak tanımlamıştı.

İsrail Merkez Bankası ise Abir’in açıklamaları ile ilgili olarak henüz herhangi bir resmi açıklamada yapmadı. Ancak İsrail Merkez Bankası, dijital ödeme sisteminin bir işlemde her iki tarafa da güvenlik sağladığını ve ödeme süreçlerini basitleştirerek ekonomi üzerinde olumlu bir etkisi olabileceği gösteren bir rapor yayınlamıştı.

Ethereum, kullanıcıların yeni kripto para birimleri oluşturmasına olanak tanıyor. Akıllı sözleşmeler olarak bilinen tam işlevli bilgisayar programlarını barındıran ilk Blockchain olarak Ethereum, ileride dijital şekel’in temeli olarak karşımıza çıkabilir.
 

Kaynakça https://u.today/ethereum-to-become-basis-for-digital-shekel-bloomberg https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-06-23/bank-of-israel-to-use-ethereum-tech-for-digital-shekel-globes Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim