Anlık Bildirim

Alınan sıfır otomobilin satışına 'süre veya kilometre' kısıtlaması geliyor

Emre Özpeynirci'nin haberine göre otomotiv pazarındaki düzensizliğin önüne geçmek için yeni bir adım atılacak. Alınan yeni aracın satışına kısıtlama getiren düzenleme şirketler için uygulanacak.

Alınan sıfır otomobilin satışına süre veya km kısıtlaması geliyor Tam Boyutta Gör

Yüksek fiyatlar, bulunurluk sıkıntısı ve fırsatçılık gibi konularla gündemden düşmeyen otomobil pazarı için yeni bir düzenleme gündemde. Emre Özpeynirci'nin kaleme aldığı habere göre sıfır alınan bir aracın satışına 'süre ve kilometre' kısıtlaması geliyor.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçtiğimiz hafta bir gazeteye yaptığı açıklamada otomotivde fırsatçılığın önüne geçmek için belli kilometre dolmadan veya süre geçmeden yapılan satışlara kısıtlama getireceklerini duyurmuştu. Özpeynirci'nin Bakan Muş ile görüşen OYDER Başkanı Altuğ Erciş'ten aldığı bilgilere göre bu kısıtmalanın detayları belli oldu.

Buna göre, Ticaret Bakanlığı, piyasayı yükselten fırsatçıların ve yatırım amaçlı alanların önüne geçmek için yapacağı düzenleme ile satın alınan yeni bir aracın 6 ay geçmeden veya 5 bin kilometre dolmadan satılmasını yasaklayacak. Bunu yapanlara ise ciddi yaptırımlar uygulanacak. Verilen bilgiye göre bu düzenleme kalıcı değil geçici olacak. Ayrıca düzenleme şahıslara değil şirketlere yönelik bir düzenleme olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6433 kez okundu.
120 kişi, toplam 126 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, otomotiv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim