Anlık Bildirim

Almanya, telefon üreticilerinin 7 yıl boyunca güncelleme sunmasını istiyor

Almanya federal hükümeti, akıllı telefon üreticilerinden 7 yıl boyunca hem güncelleme sunulması hem de yedek parça tedarikinin sağlanması konularında AB'ye istekte bulundu.

Almaya, 7 yıl boyunca telefonlara güncelleme sunulmasını istiyor Tam Boyutta Gör

Alman federal hükümeti, Avrupa Birliği'nden akıllı telefon üreticilerinin telefonlar için yedi yıl boyunca güvenlik güncellemeleri yayınlamaları ve yedek parça sağlamaları konularında düzenlemeler getirilmesini istedi.

Cihaz üreticileri temsilcisi Almanya'ya karşı çıkıyor

AB komisyonu kısa bir süre önce yayınlanan raporlara göre akıllı telefonlar ve tabletler için beş yıl boyunca güncellemelerin uygulanmasını planlıyor. Yedek parça konusunda ise akıllı telefonlar için beş yıl boyunca sunulması istenirken tabletlerde bu durum altı yıl olarak belirlendi. Almanya Federal Ekonomi Bakanlığı ise bu sürelerin yedi yıla çıkarılmasını istiyor.

Almanya ayrıca üreticilerin yedek parça fiyatlarını yayınlamasını ve daha sonra fiyatları artırmamasını istiyor. AB ise parça tedariki için en fazla beş iş günü teslimat süresi planlanıyor.

Apple, Google ve Samsung'u gibi teknoloji şirketlerini temsil eden DigitalEurope, bu isteklere karşı çıkıyor. DigitalEurope, üç yıl boyunca güvenlik güncellemesi sunmak istediklerini ve kameralar, mikrofonlar gibi diğer bileşenlerin nadiren arızalandığını bunun için de yedek parça tedarikinin piller ve ekranlar gibi parçalarla sınırlanması gerektiğini belirtiyor.

AB'nin önerisini 2023 yılına kadar yürürlüğe sokması bekleniyor.

Kaynakça https://www.engadget.com/germany-phone-makers-7-years-security-updates-163601435.html https://appleinsider.com/articles/21/09/04/germany-wants-apple-to-offer-iphone-updates-and-parts-for-7-years Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8215 kez okundu.
52 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güvenlik güncellemesi, DigitalEuropa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim