Anlık Bildirim

YouTube Music ve Premium, 50 milyon aboneyi aştı

YouTube, yayınladığı bir blog gönderisi ile YouTube Music ve YouTube Premium'un toplamda 50 milyon aboneyi aştığını duyurdu. Şirket ayrıca müzik hizmetlerinin hızla büyüdüğünü de söyledi.

YouTube Music ve Premium, 50 milyon aboneyi aştı Tam Boyutta Gör

YouTube, abonelik sistemine dair yeni bir blog gönderisi paylaştı ve aktif kullanıcı sayısını belirtti. Şirket, deneme sürümünde bulunan kullanıcılar da dahil olmak üzere YouTube Music ve YouTube Premium'un toplamda 50 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı.

"En hızlı büyüyen müzik abonelik hizmeti"

Geçtiğimiz Haziran ayında YouTube'un Küresel Müzik Başkanı Lyon Cohen, YouTube'un son 12 ayda müzik endüstrisine 4 milyar dolardan fazla ödeme yaptığını duyurmuştu. Son olarak paylaşılan blog gönderisinde ise Cohen: "Hayranların en geniş ve en çeşitli müzik, sanatçı ve kültür kataloğuna kesintisiz erişebilecekleri başka bir yer yok. İster YouTube'da ister YouTube Music uygulamasında olsun, müzik hayranlarının derinlere inip aradıklarını bulmalarını kolaylaştırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Gönderide ayrıca Midia Research verileri referans gösterilerek YouTube Music'in 'En hızlı büyüyen müzik abonelik hizmeti' olduğu belirtildi. Midia Research, yaptığı bir araştırma sonucunda 2020 yılında %60 büyüme kaydetmesiyle birlikte Google'ın müzik endüstrisinde %8'lik bir paya sahip olduğunu ve endüstride %32'lik pazar payına hakim olan Spotify'ın ilk sırada yer aldığını açıkladı.

YouTube, abonelik hizmetindeki hızlı büyümenin devam etmesini sağlayacaklarını bunun için de platforma yatırım yapmaya devam edeceklerini de belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim