Anlık Bildirim

İngiltere, 2030 yılı itibariyle yollarında 10 milyon elektrikli araç öngörüyor

İngiltere’nin enerji piyasası düzenleyicisi Ofgem'in “Karbonsuzlaştırma eylem planı” adı verilen projesine göre 2030 yılına kadar İngiltere yollarına 10 milyon elektrikli araç çıkacak.

İngiltere, 2030 yılı itibariyle yollarında 10 milyon elektrikli araç öngörüyor Tam Boyutta Gör

İngiltere’nin enerji piyasası düzenleyicisi Ofgem, ülkenin önümüzdeki 10 yılını kapsayan ve yenilenebilir enerji pazarının genişlemesinin desteklenmesi kapsamında oluşturduğu plan hakkında bir takım detaylar paylaştı.

“Karbonsuzlaştırma eylem planı” adı verilen projeye göre 2030 yılına kadar İngiltere yollarına 10 milyon elektrikli araç çıkacak. Söz konusu proje aynı zamanda deniz üstü rüzgâr enerjisinden elde edilen elektriği dörde katlayacak bir deniz üstü rüzgâr şebekesini desteklemeyi de öngörüyor.

Bilindiği üzere İngiltere 2050 yılı itibariyle sıfır sera gazı emisyon değerlerine ulaşmayı hedefliyor. Bunun için de önemli değişikliklere ihtiyaç var. Ofgem CEO’su Jonathan Brearley bu konuda yaptığı açıklamada, “Yenilenebilir enerji piyasası büyüyüp geliştikçe, enerji sisteminin de arz ve talep doğrultusunda yoğun saatlere uyum sağlayacak şekilde geliştirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullanmış.

Kazan kazan durumu

Kurumun bu konudaki beklentisi, elektrikli araç sahiplerinin araçlarını mümkün olduğu ölçüde tüketimin yoğun olmadığı gece saatlerinde araçlarını şarj etmeleri. Araç bataryalarında depolanan enerjinin yoğun saatlerde ise ulusal şebekeye satılabileceği belirtiliyor. Şebekeye aktarılan bu elektrik sayesinde ise fosil yakıtla çalışan santrallere duyulan ihtiyacın azalacağı değerlendiriliyor.

İngiltere, 2030 yılı itibariyle yollarında 10 milyon elektrikli araç öngörüyor

Yukarıda bahsedilen yöntemin evlerde kullanılan ve gazla çalışan ısıtıcılara olan talebi azaltması ve bunların yerine elektrikli ısıtıcıların tercih edilmesi ise planın diğer bir ayağını oluşturuyor

Ofgem, 10 milyon elektrikli aracın sağlayacağı bu avantajı “kaza kazan” fırsatı olarak değerlendirmiş. İngiltere’nin sıfır sera gazı hedefi olan 2050 yılında yollara çıkacak elektrikli araç tahmini ise 39 milyon.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim