Anlık Bildirim

Amazon'un 1.7 milyar dolarlık iRobot satın alımına İngiltere'den onay

İngiliz Rekabet ve Piyasalar Kurumu, Amazon'un 1.7 milyar dolarlık iRobot satın alımına onay verdi. Düzenleyici kurum işlemin Birleşik Krallık'ta rekabeti etkilemeyeceği sonucuna vardığını açıkladı.
Amazon'un 1.7 milyar dolarlık iRobot satın alımına yeşil ışık Tam Boyutta Gör
İngiltere hükümetine bağlı Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), ABD'li e-ticaret devi Amazon'un robot süpürge üreticisi iRobot'u satın alma anlaşmasını onayladı. Düzenleyici kurumun olumlu kararı sonrasında iRobot hisselerinde keskin bir yükseliş yaşandı.

Amazon, özellikle Roomba robot süpürgeleri ile tanınan iRobot'u, akıllı ev pazarındaki konumunu güçlendirmek amacıyla geçtiğimiz Ağustos ayında 1.7 milyar dolara satın alacağını duyurmuştu. İngiliz düzenleyici kurum anlaşmayı Nisan ayında incelemeye başladı.

Amazon'un 1.7 milyar dolarlık iRobot satın alımına yeşil ışık Tam Boyutta Gör

Diğer düzenleyicilerin incelemeleri sürüyor

CMA tarafından yapılan açıklamada "Kapsamlı bir incelemenin ardından, söz konusu işlemin Birleşik Krallık'ta rekabeti etkilemeyeceği sonucuna vardık" ifadeleri kullanıldı. İngiliz düzenleyicinin kararını memnuniyetle karşılayan Amazon ise yakında diğer düzenleyicilerden de benzer kararlar beklediğini söyledi.

Amerikan Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) anlaşmayı incelemeye devam ettiği belirtiliyor. iRobot geçtiğimiz Eylül ayında ABD'li düzenleyici kurumun her iki şirketten de anlaşmanın amacını ve gerekçelerini açıklayan belgeleri resmen talep ettiğini bildirdi. AB Rekabet Kurumu da 6 Temmuz'a kadar anlaşmayı onaylayıp onaylamayacağına karar verecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim