Anlık Bildirim

Amazon, 1.4 milyar dolarlık iRobot satın alımından vazgeçti

Amazon, 1.4 milyar dolar karşılığında robot süpürge üreticisi iRobot'u satın almaktan vazgeçti. Kararın ardından iRobot, yüzlerce çalışanını etkileyen önemli işten çıkarmalar ve ayrılıklar duyurdu.
Amazon, 1.4 milyar dolarlık iRobot satın alımından vazgeçti Tam Boyutta Gör
E-ticaret devi Amazon ve robot süpürge üreticisi iRobot, Avrupa Birliği rekabet otoritelerinin aylardır süren incelemelerinin ardından, aralarındaki 1.4 milyar dolarlık birleşme anlaşmasından vazgeçtiklerini açıkladı.

Avrupa Komisyonu, anlaşmanın rekabet üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin endişelerini dile getirerek resmi bir soruşturma başlatmıştı. Anlaşmanın rafa kaldırılmasının ardından iRobot, işgücünün yüzde 31'ini (350 çalışan) etkileyen önemli işten çıkarmalar duyurdu. iRobot'un kurucusu ve CEO'su Colin Angle da görevinden ayrılıyor.

Amazon, 1.4 milyar dolarlık iRobot satın alımından vazgeçti Tam Boyutta Gör

Veto ihtimali yüksekti

Şirketler AB'den gelen baskıya değinmeseler de muhtemel bir vetoya dair işaretler vardı. Amazon ve iRobot, olası mevzuat değişikliklerine rağmen daha fazla sorun yaşamamak adına anlaşmayı sonlandırmayı tercih etti. Anlaşma, AB'deki kadar dikkat çekmese de ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC)tarafından da incelemeye alınmıştı.

Amazon, birleşmenin iptal edilmesinin inovasyonu ve rekabetçi fiyatlandırmayı engelleyeceğini savunarak düzenleyicileri eleştirdi. Amazon'un Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Hukuk Müşaviri David Zapolsky yaptığı açıklamada "Bu karar tüketicileri, hayatlarını daha kolay ve daha keyifli hale getireceğinden emin olduğumuz daha hızlı yeniliklerden ve daha rekabetçi fiyatlardan mahrum bırakacak" ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim