Anlık Bildirim

AMD'nin büyük ismi Lisa Su, ABD Başkanı Biden tarafından Teknoloji Konseyi'ne atandı

AMD CEO'su Lisa Su, ABD Başkanı Biden tarafından Bilim ve Teknoloji danışmanları konseyine atandı. Büyük isimlerin yer aldığı konsey, yaşanan çip krizi ve teknolojik sorunlara çözüm bulabilir.

AMD CEO'su ABD Bilim ve Teknoloji danışmanlığına atandı Tam Boyutta Gör

2014 yılından beri AMD'ye liderlik eden Dr. Lisa Su, büyük işlere imza atmaya devam ediyor. AMD CEO’su, ABD başkanı Biden tarafından Bilim ve Teknoloji Danışmanları Konseyi’ne atandı. Su’ya ek olarak Google Cloud baş bilgi güvenliği sorumlusu DR. Eric Horvitz ve Phil Venables’da konseye katılacak. Konseyi yönetecek üç isim ise, California Teknoloji Enstitüsü’nden Dr. Frances Arnold, MIT’den Dr. Maria Zuber ve Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Ofisi Politika Direktörü Dr. Eric Lander olacak.

Büyük isimler bir araya geldi

Atanan kişilere ABD tarafından ücret ödenmeyeceği vurgulanırken bu isimler, beş ana bilim sorusuna cevap arayacaklar. Bunlar:

  • Halk sağlığımızla ilgili en geniş ihtiyaç yelpazesini ele almak için neyin mümkün olduğu veya neyin mümkün olması gerektiği hakkında pandemiden ne öğrenebiliriz?
  • Bilim ve teknolojideki atılımlar, iklim değişikliğini ele almak için nasıl güçlü yeni çözümler yaratabilir - pazar odaklı değişimi teşvik etmek, ekonomik büyümeyi hızlandırmak, sağlığı iyileştirmek ve özellikle geride kalmış topluluklarda işleri büyütmek?
  • Amerika Birleşik Devletleri, özellikle Çin ile rekabette, ekonomik refahımız ve ulusal güvenliğimiz için kritik olacak geleceğin teknolojileri ve endüstrilerinde dünya lideri olmasını nasıl sağlayabilir?
  • Bilim ve teknolojinin meyvelerinin Amerika genelinde ve tüm Amerikalılar arasında tam olarak paylaşılmasını nasıl garanti edebiliriz?
  • Ülkemizde bilim ve teknolojinin uzun vadeli sağlığını nasıl sağlayabiliriz?

Konseyin hükümet politikalarına ne kadar etki edeceği bilinmiyor ancak, bu isimler teknolojik gelişmeler ve yeni alınacak kararların arkasında duracaklar. ABD başkanı Biden'ın, yılın ortasına kadar sürmesi beklenen çip krizi ile uğraştığı söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7537 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim