Anlık Bildirim

AMD pazar değeri ilk kez Intel’i geride bıraktı

Xilinx satın alımı ile birlikte hisse sayılarında önemli bir artış sağlayan AMD bu sayede pazar değerini de arttırmış oldu. Tarihinde ilk kez Intel rakibinden geride kaldı. 

AMD

Yonga dünyasında tarihi anlardan birisi ile karşı karşıyayız. Bugüne kadar rakibi AMD’nin zaman zaman iki katı kadar pazar değerine ulaşan Intel ilk kez geriye düştü. Elbette Xilinx satın alımı ile birlikte hisse sayılarındaki değişim ile.

AMD pazar değeri ne kadar oldu?

Aslında AMD hisseleri bir süre önce 165.46$ değerine kısa bir pik yaparak Intel ile pazar değerini eşitlemişti ancak bu uzun sürmemişti. Xilinx satın alımı ile birlikte kalıcı değişiklikler oldu.

AMD’nin normalde 1.216 milyar işlem gören hissesi mevcuttu. Xilinx yatırımcılarına toplamda 427 milyon adet daha hisse dağıtıldı. Böylece hisse sayısı 1.643 milyar seviyesine çıktı. Pazar değeri ise 199.58 milyar değerine ulaştı.

Intel’in pazar değeri ise 197 milyar dolar civarında seyrediyor. AMD revizyon ile birlikte en değerli yonga hisseleri sıralamasında beşinci oldu. Nvidia 660 milyar dolar ile lider iken TSMC 645 milyar dolar ile ikinci, Samsung ise 248 milyar dolar ile üçüncü sırada.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3265 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim