Anlık Bildirim

AMD hisseleri tüm zamanların rekorunu kırdı

Yıllar önce diplerden çıkamayan AMD hisseleri bugün zirveye oynuyor. Her yeni teknoloji geçişinde daha da yükselen pazar değeri Intel’e yavaş yavaş yaklaşmaya başladı.

AMD rekora doymuyor Tam Boyutta Gör

Bir dönem diplerde sürünen ve analiz uzmanlarının onun yerine Intel hisselerini değerlendirmesini istediği AMD bugün sektörü şaşkına uğratmış durumda. Intel ile değer farkı iki kata kadar inmiş durumda.

AMD şov yapıyor

Lisa Su’nun AMD’nin başına geçerek sıfırdan teknoloji geliştirmeye başladığı dönemlerde AMD hisseleri 3$-5$ arasında seyrediyor ve Intel’in neredeyse 10 kat gerisinde yer alıyordu. Analiz uzmanları ise bol bol AMD yerine Intel hisselerini tavsiye ediyordu. 

İşlemci tarafında Zen mimarisi, grafik tarafında ise Polaris mimarisi ile işe girişen Lisa Su, Jimmy Keller ve Raja Khoduri gibi efsanelerin de katkısıyla büyük çıkışın fitilini de ateşlemiş oldu. 

Tarihinde ilk kez 4 milyar dolar gelir sınırına yaklaşan AMD, borsada da coşuyor. 105$ sınırını geçen AMD toplam değerini 125 milyar dolar üzerine taşıdı. Intel ise hali hazırda 218 milyar dolar civarında geziniyor. Ryzen 6000 ve Radeon 7000 gibi yeniliklerin de etkisiyle yakın dönemde yeni rekorlar görebiliriz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim