Anlık Bildirim

AMD’nin eski yol haritasında 64'ten fazla çekirdekli EPYC işlemci ortaya çıktı

Donanım firmalarının yol haritaları kullanıcılara önemli bilgiler sağlayabiliyor. Eski de olsa firmaların zamanla gittiği strateji değişiklikleri ilginç detaylar içerebiliyor.

AMD’nin eski yol haritasında 64'ten fazla çekirdekli EPYC işlemci ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Donanımseverlerin en sevdiği paylaşımlardan birisi de yol haritaları. Ortaya çıkan yol haritası biraz bayat da olsa önemli bir detay barındırıyor.

Yeni paylaşılan yol haritasında Zen 3 mimarili EPYC 7003 serisinin konsept olarak yer alması nedeniyle eski olduğu aşikar. Ek olarak geçtiğimiz yıl sunulan Ryzen V2000 Embedded ailesi de planda yer almıyor.

Görselin hazırlandığı dönemdeki stratejiye göre AMD EPYC 3004 işlemcilerinin 32/64 olarak planlarken EPYC 3001’e kıyasla 60-100 watt bandından 64-120 watta yükselen TDP değerleri dikkat çekiyor.

AMD sunucu kanadında vites yükseltiyor

Zen 4 çekirdekli Ryzen V4000 embedded’in yer almaması şaşırtmazken Zen 4 çekirdekleri üzerinde yükselecek EPYC 7004 ailesinde 64 üzeri çekirdek sayısının planlanması dikkat çekiyor.

AMD’nin eski yol haritasında 64'ten fazla çekirdekli EPYC işlemci ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz şubat ayında da daha önceki paylaşımlarıyla bilinen kullanıcılar Zen 4 mimarili EPYC Genoa ailesinde çekirdek sayısının artacağını iddia etmişti. Daha fazla çipletle gelmesi beklenen EPYC 7004 ailesinde çekirdek sayısının 64’ün yukarısına ölçeklenmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim