Anlık Bildirim

AMD RX580 anahtarlığa dönüştürüldü: 5 dolara satılıyor

AMD Radeon RX580 gibi eski nesil GPU'lar Çin'in ikinci el platformlarından birinde anahtarlığa dönüştürüldü. Gelecekte daha fazla modelin satışa sunulması bekleniyor.
AMD RX580 anahtarlığa dönüştürüldü: 5 dolara satılıyor Tam Boyutta Gör
Günümüzde kullanılmayan eski ürünler çeşitli aksuarlar olarak yeniden karşımıza çıkabiliyor. Şimdi de bunun ilginç bir örneği daha yaşandı. Çin'in ikinci el platformlarından birinde, eski grafik kartlarının anahtarlık olarak satıldığını keşfedildi. Satışa sunulan ürünler arasında RX580 ve GeForce 9500 GT gibi kartlar yer alıyor.

AMD RX580 anahtarlığa dönüştürüldü

Anahtarlığın PCB'sine baktığımızda GPU'nun ve iki bellek modülünün yer aldığını görüyoruz. Ancak hem bellek hem de GPU çalışır durumda değil. Ayrıca 5 dolara satılan bu üründen yalnızca 3 adet üretildiğini ve stokta bir adet kaldığını hatırlatalım. Öte yandan söz konusu satıcı, gelecekte daha fazla modelin vitrine çıkacağını söylüyor.  

AMD RX580 anahtarlığa dönüştürüldü: 5 dolara satılıyor Tam Boyutta Gör
Bilmeyenler için 2017 yılında piyasaya sürülen RX 580, 5,7 milyar transistör ile 14nm Polaris 20 GPU çekirdeğini kullanıyor. 2304 akış işlemcisi, 144 doku birimi ve 32 ROP içeren GPU'ya 256 bit GDDR5 bellek eşlik ediyor.

Satıcı, GPU'ların nereden tedarik edildiğine dair herhangi bir bilgi paylaşmadı. Ancak gününümüzde yüzlerce kartın hurdaya ayrıldığını biliyoruz. Nitekim bir noktadan sonra GPU'yu değiştirmek mümkün değil. Ayrıca mevcut birçok oyun, artık 6GB ve üzeri VRAM kapasitelerine ihtiyaç duyuyor. Bu noktada bahsi geçen 4GB VRAM'li AMD Polaris GPU'lar yavaş yavaş rafa kalkmaya başladı. Yeni haberin ışığında gelecekte daha fazla PC donanımının yeniden hayat bulduğunu görebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10199 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Radeon RX580, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim